elenfrdeitrues

samostimes archive smallsamos webradio

 • Ικαρία: Μια κατάδυση για ένα βομβαρδιστικό και μια οικογένεια

  Ικαρία: Μια κατάδυση για ένα βομβαρδιστικό και μια οικογένεια

  Το κλάμα του μωρού, μετά την πρώτη του βουτιά στο χλιαρό νερό της κολυμπήθρας, σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο που παρακολουθούσε το μυστήριο και φυσικά στον νονό, τον πνευματικό πατέρα του μικρού Στέλιου, τον Βασίλειο Δεμερτζή. 

  Αυτή ήταν η πρώτη βουτιά που έκανε ο Στέλιος Δεμερτζής για τον νονό και θείο του, έφεδρο σμηνία στην ιστορική 13η μοίρα ελαφρού βομβαρδισμού, Δεμερτζή Βασίλειο.

  Περισσότερα

 • Μια καμπάνα, ένα πλοίο, μια ιστορία. Από το Melrose της Αγγλίας, στους Μύλους της Σάμου

  Μια καμπάνα, ένα πλοίο, μια ιστορία. Από το Melrose της Αγγλίας, στους Μύλους της Σάμου

  Τι κοινό κρύβεται εκεί; Τι είναι αυτό που τα συνδέει;

  Μια πολυταξιδεμένη καμπάνα που φέρει την επιγραφή “Melrose Abbey 1929”, στολίζει πλέον το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στους Μύλους της Σάμου. Όπως και περίπου πριν από 60 χρόνια όπου κάτοικοι των Μύλων κατασκεύασαν αυτό το εξωκκλήσι με κόπο και αγάπη, έτσι και τώρα νεότεροι χωριανοί κατάφεραν να το επισκευάσουν, αναδεικνύοντας την πρωταρχική πέτρινη όψη του και ομορφαίνοντας το με την ιστορία της συγκεκριμένης καμπάνας.

  Περισσότερα

 • Ξεκινά η ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών από το Δήμο Σάμου

  Ξεκινά η ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών από το Δήμο Σάμου

  Ξεκινά το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία κλπ.)στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), του Δήμου Σάμου σε συνεργασία με το ΣΣΕΔ της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.».

  Περισσότερα

 • Αρχική
0
0
0
s2sdefault

Παιδική θεατρική παράσταση ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ στη Σάμο

BANNER Tasos To Dentro 100x200cm11

Η παραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου, μετά την επιτυχία της παράστασης ‘ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ’ ετοίμασε με πολύ μεράκι και ευθύνη προς το παιδί την νέα παιδική θεατρική παράσταση ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Περισσότερα

Σάμος: Αύξηση 217% στους Τούρκους επισκέπτες του νησιού

Σάμος: Αύξηση 217% στους Τούρκους επισκέπτες του νησιού

Αύξηση εμφάνισε τον Ιούνιο ο αριθμός των τουριστών στο νησί της Σάμου, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές για την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Περισσότερα

Περιοδεία του Νίκου Χουντή στη Σάμο.

Περιοδεία του Νίκου Χουντή στη Σάμο.

Περιοδεία του Νίκου Χουντή στη Σάμο 21-22 Ιουλίου 2017.

Επίσκεψη-περιοδεία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουλίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Μαζί με τον Νίκο Χουντή, στο Πρόγραμμα Επισκέψεων και στην Ανοιχτή Συζήτηση θα συμμετάσχουν, η Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» και Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Σταθακιός.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου Δ.Σάμου για την πυρκαγιά στον Ο.Ε.Δ.Α ΣΑΜΟΥ

Δελτίο Τύπου Δ.Σάμου για την πυρκαγιά στον Ο.Ε.Δ.Α ΣΑΜΟΥ

ΘΕΜΑ : ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΝΤΟΣ Ο.Ε.Δ.Α. ΣΑΜΟΥ.

Κατά την έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ο.Ε.Δ.Α. (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων), Σάμου μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της 16/07/2017, αποφασίστηκαν τα εξής:

Περισσότερα

Επτά ΜΚΟ φοβούνται υποβάθμιση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων

Επτά ΜΚΟ φοβούνται υποβάθμιση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων

Την 1η Αυγούστου η κυβέρνηση θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση και το συντονισμό των υπηρεσιών, που παρέχονται στους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά και στους ασυνόδευτους ανήλικους σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

Δύσκολες οι... διακοπές στην Ελλάδα για Ελληνες

Δύσκολες οι... διακοπές στην Ελλάδα για Ελληνες

 

Σε λίγα χρόνια στα νησιά του Αιγαίου διακοπές θα μπορούν να κάνουν μόνον ξένοι και οι Ελληνες να πηγαίνουν εκεί κολυμπώντας...

Υπερβολή; Μπορεί, αλλά καταδεικνύει γλαφυρά την εικόνα που διαγράφεται. Για παράδειγμα, η απουσία επενδύσεων σε ξενοδοχειακές υποδομές, εξαιτίας του πλήθους των αντικινήτρων που έχουν επιβληθεί και των φορολογικών αυξήσεων σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην ακτοπλοΐα. Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει δραστικά. Στη Μύκονο έχει ήδη συμβεί. Οι Ελληνες σπανίζουν και σε μέρη όπως ο Scorpios, η Παράγκα ή η Ψαρού, οι Γερμανοί και οι Αραβες πλειοψηφούν εύκολα. Και αν η Μύκονος μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη περίπτωση ή φαινόμενο, τότε τι να πει κανείς για λιγότερο αναγνωρίσιμα διεθνώς νησιά, όπως η Φολέγανδρος ή και η Μήλος. Εδω υπάρχουν υψηλές πληρότητες και τιμές, από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα