officeart horizontal  

 

Πρωτοσέλιδο

Τα Ελληνικά UFO του 1946, που ξεκινούν την καταγραφή τους απο την Σάμο.

5 Ιουλ, 2023 - 03:07
Τα Ελληνικά UFO του 1946, που ξεκινούν την καταγραφή τους απο την Σάμο.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο κινηματογράφος μας έχει εξοικειώση με την ιδέα της ύπαρξης εξωγήινων που μας επισκέπτονται φανερά ή κρυφά και ενίοτε μας κηρύσουν και τον πόλεμο. 

Αν όλα αυτά εξηγούνται πειστικά ή όχι στη μεγάλη οθόνη δεν συμβαίνει το ίδιο και στην πραγματική ζωή. Εδώ, που κάθε τι περίεργο στον ουρανό είναι δύσκολο να εξηγηθεί. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκει και η Ελληνική φρενίτιδα των Ghost Rockets (ρουκέτες φάντασμα) το 1946, που ξεκινά την καταγραφή τους απο την Σάμο.

Τον Φεβρουάριο του  1946,  Φινλανδοί παρατηρητές έκαναν μια αναφορά για «κάτι» που έβλεπαν στον ουρανό σε μεγάλο υψόμετρο. Αυτή ήταν η αρχή ενός φαινομένου που θα γίνει παγκοσμίως γνωστό με την ονομασία Ghost Rockets (πύραυλοι φαντάσματα).

Για 11 ολόκληρες μέρες τον Σέμπτεμβριο του 1946 σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεκάδες αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν πάνω στον ουρανό σε 32 διαφορετικές τοποθεσίες!

Θεσσαλονίκη, Σταυρούπολη, Θερμαϊκό κόλπο, Παρανέστι, Καστοριά, Νεστόριο, Σέρρες, Δράμα, Ποντοκερασιά, Ασκό, Καβάλα, Θάσο, Παγγαίο, Δοξάτο, Νευροκόπι, Βελεσά, Πάικο, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Σέρβια Κοζάνης, Γρεβενά, Έδεσσα, Βέροια, Γιανιτσά, Αριδαία, Σιδηρόκαστρο, και στην υπόλοιπη χώρα σε:  Όλυμπο, Λάρισα, Φάρσαλα και Αθήνα. 

Υπάρχει όμως και μια υπόθεση από πρώτο χέρι που ανακάλυψε ο ερευνητής Γιώργος Μπαλάνος (γενν. 1944) και παρουσιάστηκε στο βιβλίο του  "Όντα απο το διάστημα" (Creatures from Space 1975), που τοποθετεί αυτές τις θεάσεις όμως σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα, στη Σάμο.

Το περιστατικό αυτό είχε λάβει χώρα στη Σάμο, στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 1946, ένα μήνα πριν από τους πυραύλους-φαντάσματα της βόρειας Ελλάδας.

Ο εικοσιτετράχρονος (τότε) σχεδιαστής Αμφιτρύων Μοσχονάς,  βρισκόταν στην περιοχή  Πούντες του  Πυθαγορείου γύρω στις 9 μ.μ., όταν περπατώντας , είδε ένα «αντικείμενο σε σχήμα αυγού με μικρή ουρά, που εκπέμπει ένα εξαιρετικά λαμπρό ροζ-πορτοκαλί φως» να κινείται από ΒΑ προς ΝΔ στα στενά της Μυκάλης.

Samos 1946 Ufo sign Balanos

Σκίτσο του αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου της Σάμου του 1946 από τον μάρτυρα (από το αρχείο Γιώργου Μπαλάνου)

Το αντικείμενο ήταν ορατό για 15 δευτερόλεπτα και ο μάρτυρας είχε την εντύπωση ότι εξέπεμπε έναν απαλό θόρυβο.

Η διάρκεια της παρατήρησης αποκλείει την πιθανότητα μετεωρίτη. 

Το UFO είδαν και άλλοι άνθρωποι στο χωριό του Πυθαγορείου, όπως αναφέρει ο ο ερευνητής Γιώργος Μπαλάνος στο βιβλίο του.

 

Με το θέμα  και τα δεκάδες αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα που εμφανίστηκαν πάνω στον ελληνικό ουρανό  δεν ασχολήθηκαν μόνο οι εφημερίδες της εποχής αλλά και ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης που σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος στέλνει τις ρουκέτες, ούτε από ποια κατεύθυνση έρχονται! Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι εμφανίστηκαν και σε άλλες χώρες, ενώ υψηλά στελέχη της Βρετανίας τις χαρακτηρίζουν αδιευκρίνιστες!».

Ο τότε προσωρινός Υπουργός Εξωτερικών, Στεφανόπουλος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ανακοινώνοντας ότι είχε διαταχθεί να εξακριβωθεί η κατεύθυνση των ιπτάμενων αντικειμένων.

 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software