elenfrdeitrues

samostimes archive small

  • Αρχική

Φώκια σκοτώθηκε με κυνηγετικό όπλο έξω από τη Σάμο

seal.jpg
0
0
0
s2sdefault

Ειδικοί του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» εξέτασαν το νεκρό ζώο (Πηγή: Αρχιπέλαγος)

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου, εντοπίστηκε την Κυριακή από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Συνέχεια ανάγνωσης

samos.jpg
0
0
0
s2sdefault

"Κλειστό λόγω εργασιών" θα είναι για 20 μέρες το εμπορικό λιμάνι Μαλαγαρίου εξαιτίας των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση του προβλήματος της υποσκαφής του προβλήτα πρόσδεσης των πλοίων. Πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε απο τις προπέλες των πλοίων στον αμμώδη βυθό.

Ως συνέπεια των εργασιών αυτών όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα εξυπηρετούνται από τον τουριστικό λιμένα Σάμου , του οποίου ο περίφρακτος χώρος θα παραμείνει κλειστός καθ΄όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Για το λόγο αυτό παρακαλείται απο το Λιμενικό Ταμείο Σάμου το κοινό να μη χρησιμοποιεί τον λιμένα ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αδελφοποίηση του Δήμου Σάμου με τον Κρότωνα την Ιταλία

samostimes_samos_crotone3.jpg
0
0
0
s2sdefault

Στην ενεργοποίηση της αδελφοποίησης με τον Κρότωνα της Ιταλίας, του δεύτερου τόπου όπου έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος μύστης, μουσικός, μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας, με τον Δήμο Σάμου προχώρησαν οι Δημοτικές αρχές των δύο περιοχών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Σάμος στην "Ελλάδος Γεύση"

samostimes_Sotiris_fragkoulakis_Ellinon_Geuseis1.jpg
0
0
0
s2sdefault

 

Εκλεψε την παράσταση η Σάμος στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση", με τα υπέροχα πιάτα που ετοίμασε για το κοινό ο Σαμιώτης σεφ Στέλιος Μάης, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία του Εκθεσιακού Κέντρου στην Αθήνα.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DECANTER: 4 Σαμιώτικα κρασιά κοντά στο «100»!

00000a1bd-DWWA_judging_week_1-630x420.jpg
0
0
0
s2sdefault

Το να διεκδικεί ένα κρασί τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες(!) ετικέτες, είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, να μην είναι ένα αλλά… τέσσερα!

Συνέχεια ανάγνωσης

schwarz_found.jpg
0
0
0
s2sdefault

Το Ίδρυμα Schwarz οργανώνει για το καλοκαίρι του 2017 δύο εκδηλώσεις με θέμα τη σχέση αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος και τη σχέση τουρισμού, πολιτιστικών υποδομών και ανάπτυξης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την παρουσία δυο προσωπικοτήτων από τον χώρο του τουρισμού και της αρχιτεκτονικής:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 1ο “Patmos Revelation”

Patmos_Revelation_Photo_1_by_Elias_Koutoumanos.jpg
0
0
0
s2sdefault

Η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation” με χορηγό επικοινωνίας το samostimes.gr βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα από τα ιστορικότερα νησιά του κόσμου, όπως είναι η Πάτμος. Δείτε Video

Συνέχεια ανάγνωσης

Μια μπατονέτα και λίγο σάλιο μπορεί να σώσει μια ζωή

synanthropos1.jpg
0
0
0
s2sdefault

Ενημέρωση προς τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Σάμου για το πόσο απλά και γρήγορα μπορεί κανείς να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, με το να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών, παραχώρησε ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Κτηνοτρόφος, ένα επάγγελμα χωρίς ρεπό.

samostimes_ktinotrofia_kalograias1.jpg
0
0
0
s2sdefault

Γράφει η Φαίη Μπαλλάν *

Στο νησί της Σάμου την τελευταία δεκαετία περίπου η κτηνοτροφία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα τόσο απο την αδυναμία της πολιτείας να βρεί λύσεις σε προβλήματα όπως την δημιουργία και λειτουργία ενός σφαγείου, αλλά και απο την αδυναμία των κτηνοτρόφων να εκσυγχρονιστούν και να δουλέψουν με διαφορετικό τρόπο απο αυτόν τον οποίο γνώριζαν.

Ένας απο τους κτηνοτρόφους που προσπαθεί να εκσυγχρονίζει το δύσκολο επαγγελμά του είναι και ο  κ. Παναγιώτης Καλογραίας τον οποίο  επισκεφτήκαμε  στην περιοχή Καλανάκης Μυτιληνιών στην κτηνοτροφική του μονάδα για την πραγματοποίηση μιας συνέντευξης.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software