officeart horizontal  

 

Οικονομία

Στην 3η θέση σε απορροφητικότητα ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

6 Ιαν, 2024 - 01:01

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου  βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, όπου καταχωρούνται τα δεδομένα που αφορούν το ΕΣΠΑ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται στο κλείσιμο  του Προγράμματος στην 3η θέση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το σύνολο των 13 Περιφερειών.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει φτάσει σε ποσοστό 99,97% σε  απορρόφηση  ευρωπαϊκών πόρων έχοντας σε επίπεδο Περιφερειών  μπροστά της μόνο τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται στην 4η θέση στο σύνολο των φορέων (Υπουργείων, Περιφερειών, Οργανισμών κ.τ.λ) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρισκόταν κατά την ανάληψη καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη το 2019 στην 11η με 12η θέση, φτάνοντας στο σημερινό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή τα παραπάνω έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα νέα με την ολοκλήρωση της πρώτης μας θητείας, η οποία τελειώνει με τον πιο παραγωγικό τρόπο και η  έναρξη της καινούργιας μας θητείας  ξεκινά με εξαιρετικές προϋποθέσεις.   Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τις τύχες της Περιφέρειας, θέσαμε ως στόχο να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να λάβουμε από το ΕΣΠΑ και να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.  Κατορθώσαμε με σκληρή δουλειά, προσήλωση και στοχευμένες ενέργειες,  από την 11η θέση  που βρισκόμασταν σε απορροφητικότητα όταν αναλάβαμε  να βρεθούμε αρχικά στην 5η  θέση  και σήμερα με το κλείσιμο του προγράμματος να είμαστε στην 3η θέση  σε σύνολο 13 Περιφερειών και στην 4η  μεταξύ όλων των άλλων φορέων ανά την επικράτεια.  Είναι χρήματα που «πέφτουν» στο Βόρειο Αιγαίο, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης, δίνουν ώθηση και γεννούν προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργο Πλακωτάρη και  τους συνεργάτες του στην υπηρεσία καθώς τους ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας και η συμβολή τους είναι καθοριστική.

Έχοντας πλέον ως οδηγό την επιτυχία αυτή και την εμπειρία της πρώτης μας θητείας, ξεκινάμε για μια νέα πρόκληση, αυτή του νέου ΕΣΠΑ και των 394 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί για το Βόρειο Αιγαίο στην νέα προγραμματική περίοδο. Με τον πήχη πλέον να είναι  ακόμα πιο ψηλά.


el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software