officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας:" Χρόνος άχρονος"

30 Αυγ, 2023 - 07:08
Έκθεση φωτογραφίας:" Χρόνος άχρονος"

ΧΡΟΝΟΣ - ΑΧΡΟΝΟΣ

«Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών

Τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες στις εικόνες του

-Οδυσσέας Ελύτης

«Προσανατολισμοί»

Τι είναι ο χρόνος; Είναι αίσθηση, τόπος, λύτρωση, πόνος; Είναι μυστήριο ή η κοινή μας αλήθεια; Κυλά ή μένει μετέωρος. Είναι τάχα η μαύρη τρύπα όπου θάβουμε μυστικά, πόνους και ανεκπλήρωτα όνειρα; Ένα πηγάδι όπου χωρά η μνήμη και όπου κρύβεται η αμνησία; Ίσως διάσταση ή και διάστημα ανάμεσα στο πριν, το μετά, ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο, χαμένος και ξανακερδισμένος; Προχωρά αήττητος, ή γυρίζει πίσω νικημένος; Έχει ήχο, μυρωδιά και μια αξεδιάλυτη γεύση; Κουρνιάζει στις σκουριές ή ανακατεύεται με χρώματα ακατάλυτα;

Δεσμώτες και δέσμιοι του χρόνου, τον αποτυπώνουμε σε εικόνες προσπαθώντας να παγώσουμε την κίνησή του ή να τη θολώσουμε, να καταδείξουμε τη δύναμή του ή να την υποτιμήσουμε. Τον μεγεθύνουμε σε διάσταση, τον ζούμε, τον αποφεύγουμε, αγαπούμε να μισούμε το αχανές των δυνατοτήτων του. 

Στην ετήσια έκθεση της ΦΩΤ.Ο.Σ. , τα μέλη της επιχειρούν να πιάσουν το άπιαστο στην τεράστια θεματική «Χρόνος». Να αποτυπώσουν όλες τις διαστάσεις του, να αιχμαλωτίσουν στιγμές, διαθέσεις, οπτικές ή και φιλοσοφικές προσεγγίσεις, ίσως ακόμη και αυτό το ρευστό που ο χρόνος έχει από την φύση του! 

(Κείμενο: Έλενα

Χουσνή)

el da nl en fr de it no es tr

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software