elenfrdeitrues
 • Τι πρέπει να κάνουμε για να καθυστερήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού

  Περισσότερα

 • Νέος κοροναϊός: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Νέος κοροναϊός: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

  Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει  και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

  Περισσότερα

 • Αρχική
0
0
0
s2smodern

Προσλήψεις Συμβασιούχων στα ΚΥΤ. Δείτε τις θέσεις για την Σάμο

Προσλήψεις Συμβασιούχων στα ΚΥΤ. Δείτε τις θέσεις για την Σάμο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας τριών (3) μηνών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Προσωρινών Δομών Φιλοξενίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Περισσότερα

Μητροπολίτης Σάμου: Nα μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να πειθαρχήσουμε

Μητροπολίτης Σάμου: Nα μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να πειθαρχήσουμε

“Ας μην μας ξενίζει το γεγονός, ότι προσωρινά δεν έχουμε την δυνατότητα να προσερχόμαστε στους Ιερούς μας Ναούς” κάλεσε σε μήνυμά του ο Μητροπολιτης Σάμου Ευσέβιος.

“Ας σκεφθούμε πως και τότε στα χρόνια της πολιορκίας της Βασιλεύουσας, οι πρόγονοί μας δεν ήταν στους Ναούς και τα Μοναστήρια, αλλά στα οχυρά των τειχών και τα κάστρα. Και όταν πέρασε πιά το κακό, τότε συγκεντρώθηκαν στον Ναό της Παναγίας και προσευχήθηκαν και δόξασαν τον Θεό και ευχαρίστησαν την Παναγία και λειτουργήθηκαν και κοινώνησαν και χάρηκαν την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Αυτό τηρουμένων των αναλογιών συνέβαινε κάθε φορά, που ως Έθνος βρισκόμασταν σε τέτοιου είδους συγκυρίες αντιμετωπίζοντας αγώνες πολεμικούς. Σήμερα τα οχυρά είναι τα Νοσοκομεία και οι κλίνες των ασθενών και τα κάστρα είναι τα σπίτια μας, οι «κατ’ οίκον Εκκλησίες» μας, όπως τονίζει ο απόστολος Παύλος (βλ. Ρωμ. ιστ 4), απ’ όπου με την δύναμή του ο καθένας πολεμάει το κακό με την προσευχή του, με την υπακοή του και με την παντοειδή εθελοντική του προσφορά. Έκαστος εξ ημών κατά τα χαρίσματά μας και τις δωρεές του Θεού, ας σταθούμες το ύψος των περιστάσεων, εκφράζοντας το γνήσιο ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα. Συν τούτοις ας σκεφθούμε πόσοι και πόσοι συνάνθρωποί μας τέτοιες μέρες δεν μπορούν να έλθουν στους Ιερούς Ναούς, είτε διότι βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, είτε διότι βρίσκονται στην ξενιτεία, είτε διότι διαπλέουν μήνες ολόκληρους τις θάλασσες, είτε διότι με την εργασία τους διακονούν τις ανάγκες της ζωής μας.

Για όλους αυτούς εύχεται η Εκκλησία μας σε κάθε ιερουργία, ως τους «δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντας». Και όλοι αυτοί, που εννοείται πως απουσιάζουν δικαιολογημένα, κατ’ ουδένα τρόπο δεν χάνουν την χριστιανική τους πίστη, όταν γνωρίζουν πως ακολουθούν το θέλημα του Θεού και υποτάσσονται σ’ αυτό ταπεινά.Και από την άλλη ας σκεφθούμε πόσοι και πόσοι συνάνθρωποί μας, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πέρυσι τέτοιες μέρες επέλεξαν να καθίσουν στον σπίτι τους και να ασχοληθούν με επουσιωδέστερα πράγματα και όχι να έλθουν στην Εκκλησία να προσευχηθούν, να λειτουργηθούν και να μεταλάβουν! Κι αυτό ας είναι μάθημα σε όλους, ώστε να μάθουμε να υπογίζουμε διαφορετικά την σχέση μας με τον Θεό και την Εκκλησία, όχι ως κάτι δεδομένο, αλλά ως χάρισμα από τον Θεό για την σωτηρία μας και γι’ αυτό πολύτιμο και αναντικατάστατο δικαίωμα, που οφείλουμε να διαχειριζόμαστε με σοφία και σύνεση. Έχοντας όλα αυτά κατά νού σας παρακαλώ να μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να πειθαρχήσουμε στο θέλημα του Θεού, όπως το εκφράζει και η συλλογική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας” ανέφερε.

Περισσότερα

Αύξηση κλινών στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σάμου

Αύξηση κλινών στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σάμου

Ακόμα δύο (2) κλίνες στη Μονάδα Ενταντικής θεραπείας (ΜΕΘ) κατάφερε να αποκτήσει το νοσοκομείο της Σάμου μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά οι ανεπτυγμένες κλίνες γίνονται από τέσσερις (4) σε έξι (6) και για χρήση σε περιστατικά Covid-19 από μία (1) σε τρεις (3) αυξάνοντας την λειτουργική ικανότητα του νοσοκομείου μας.

Περισσότερα

Δ. Κασμιρλής: Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχουμε σεζόν

Δ. Κασμιρλής: Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχουμε σεζόν

''Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αν θα έχουμε τουριστική σεζόν το φετεινό καλοκαίρι και τι είδους θα είναι αυτή'' τονίζει σε συνέντευξη του στο samostimes.gr ο τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης του Rhenia Tours κ. Δημήτρης Κασμιρλής. Στο ''καλό'' σενάριο, με έναρξη της σεζόν τον Ιούλιο, η κίνηση αναμένεται μειωμένη τουλάχιστον 50% σε σχέση με πέρσι, ενώ φόβοι υπάρχουν και για το επόμενο καλοκαίρι. Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί

Περισσότερα

Σάμος: Η οικονομία νοσεί βαριά

Σάμος: Η οικονομία νοσεί βαριά

Δεν είναι μόνο η υγειονομική κρίση και ο κορονοϊός που φοβίζει τους κατοίκους της Σάμου. Η αγωνία όλων είναι έκδηλη με το μόνιμο ερώτημα,''θα δουλέψουμε φέτος;''. Ακυρώσεις απευθείας πτήσεων τσάρτερ και κρατήσεων συμπληρώνουν το δυσοίωνο σκηνικό. ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα

Μέχρι τις 10 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για εποχικούς πυροσβέστες

Μέχρι τις 10 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για εποχικούς πυροσβέστες

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως εποχικοί πυροσβέστες. Δείτε αναλυτικά:

Περισσότερα

COVID-19: Δείτε την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο

COVID-19: Δείτε την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η εφαρμογή παρουσιάζει τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ αποτυπώνει συγκεντρωτικά τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Μια διαδραστική εφαρμογή που ανανεώνεται ημερησίως και δείχνει την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα και στον κόσμο, με τη χρήση ενός απλού, εύχρηστου εργαλείου δημιούργησε το iMEdD Lab .

Περισσότερα

e-genius.gr ...intelligent web software