elenfrdeitrues
 • 5 Αυγούστου 1824 η ιστορία μιας επικής ναυμαχίας στη Σάμο. Βίντεο

  5 Αυγούστου 1824 η ιστορία μιας επικής ναυμαχίας στη Σάμο. Βίντεο

  Την 6η Αυγούστου 1824 η Σάμος γλύτωσε για μία ακόμα φορά.

  Ο τουρκικός στόλος, με ναύαρχο τον Χοσρέφ Πασά και πολύ στρατό, έφτασε στην Σάμο. Οι Τούρκοι επι ένα μήνα, με συνεχείς και αλλεπάλληλες επιθέσεις και αποβάσεις τις οποίες απέκρουαν οι Σάμιοι, προσπαθούσαν να πατήσουν το νησί. Δείτε το βίντεο.

  Περισσότερα

 • Καταγγελία εργαζομένων για τον covid 19 : Κράτος και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

  Καταγγελία εργαζομένων για τον covid 19 : Κράτος και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτές, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος περιφερειακών υπαλλήλων Σάμου και Ικαρίας, με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 σε υπάλληλο της Π.Ε. Σάμου. Αναλυτικά: 

  Περισσότερα

 • Διεθνούς φήμης χορευτές και χορεύτριες στα σεμινάρια του Samos School of Dance

  Διεθνούς φήμης χορευτές και χορεύτριες στα σεμινάρια του Samos School of Dance

  H Σχολή Χορού Samos School of Dance διοργανώνει Live Virtual Master Class Series. Μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές/τριες της σχολής να μαθητεύσουν με ένα γκρουπ καθηγητών/τριών χορού διεθνούς φήμης. Carlos Lopez, Raphael Boumaila, Edward R. Truitt, Meg Brooker, Lori Belilove, Heather Alaine and Keena Smith στο Live Virtual Master Class Series. Δείτε Βίντεο.

  Περισσότερα

 • Αρχική
0
0
0
s2smodern

Κλειστά Hot Spot με χρηματοδότηση ΕΕ

Κλειστά Hot Spot με χρηματοδότηση ΕΕ

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με έκδηλη χαρά, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ ενέκρινε την εκταμίευση 130 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των τριών κλειστών hot spot στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι που οφείλεται αυτή η “απλοχεριά” της ΕΕ.

Περισσότερα

Σάμος: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θάλασσα

 Σάμος: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θάλασσα

Νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Γάτου στη Σάμο, εντοπίστηκε ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, με την σορό να περισυλλέγεται από στελέχη του λιμενικού το μεσημέρι της Πέμπτης (06/08). Πρόκειται για άνδρα κανονικής διάπλασης, ο οποίος έφερε τατουάζ και φορούσε μπλε σορτς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Περισσότερα

Συναυλία του μουσικού συνόλου Encardia στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο

Συναυλία του μουσικού συνόλου Encardia στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν  δύο συναυλίες του μουσικού συνόλου Encardia στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο στις 26 και 27 Αυγούστου 2020. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερα

''Ελπίζουμε να μην εξελιχθεί στο μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΑΙΓΑΙΟΥ''

''Ελπίζουμε να μην εξελιχθεί στο μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΑΙΓΑΙΟΥ''

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 3 Αυγούστου στο Δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου, θέσαμε το αίτημα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης «η δημοπράτηση της υπερδομής στη Ζερβού σε 200 στρέμματα», αλλά όλες οι άλλες παρατάξεις δεν συναίνεσαν. Στην τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» κάναμε σύντομη αναδρομή στο πως διαμορφώνονται οι εξελίξεις:

Περισσότερα

Το Γενικό Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου γίνεται πραγματικότητα

Το Γενικό Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου γίνεται πραγματικότητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου 2020 συζητήθηκε η εισήγηση-πρόταση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε την εισήγηση της παράταξης και ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμφωνία της ίδρυσης ενός Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου και ότι οι περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίηση αυτή θα δρομολογηθούν από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.

Περισσότερα

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων στα νησιά μας

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων στα νησιά μας

Η 2η Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 266 Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία σε περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Δείτε την προκήρυξη

Περισσότερα

Πίστωση σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμο, ποιες είναι οι τρείς κοινότητες

Πίστωση σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμο, ποιες είναι οι τρείς κοινότητες

Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 3154/31.7.2020 αφορά 404 Κοινότητες ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με αυτήν δημοσιεύθηκε ο Πίνακας επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από την ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. - και για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - για την χρονική περίοδο από 1.1.2015 έως και 31.12.2019 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. και Υβριδικοί Σταθμοί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις 3 Κοινότητες στη Σάμο , καθώς και το ποσό που επιμερίζεται ανά Κοινότητα. Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων αυτών των Κοινοτήτων, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης σε ΦΕΚ.

Περισσότερα

Mediterranean Cheese and Wines

Mediterranean Cheese and Wines

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/8/2020 και ώρα 20:00 στη Σάμο, (εστιατόριο "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ" στον Πλάτανο) στα πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines.

Περισσότερα

e-genius.gr ...intelligent web software