elenfrdeitrues

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καπíρα και ντόπιο κρασί

0
0
0
s2smodern

Ζούμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πλέουμε προς μια καταιγίδα και μπαίνουμε σε μια κρίση που η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Η οικονομική κρίση που θα διαδεχτεί αυτήν της υγείας θα μας ταλαιπωρήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αυτή την στιγμή όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες πολέμου. Όλοι αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα.

Συνέχεια ανάγνωσης

13033: Έλλην Πολίτης, με τόπο διαμονής «πατρίδα»

0
0
0
s2smodern

Όταν ξέσπασε η κρίση, είχα ακόμη τη δουλειά μου και κάτι λίγα λεφτάκια στην άκρη. Δεν είχα λόγο να βγω στους δρόμους να διαδηλώνω-άσε που έκανε και κρύο… Τις δημοκρατικές μου καταβολές, τις υπερασπιζόμουν σε ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ φίλων, πάνω από άδεια μπουκάλια τσίπουρο.

Στο δεύτερο μνημόνιο και στο τρίτο, είχα πια συνηθίσει. Αποστήθιζα όλες τις μίζερες επωδούς της εποχής, τις οποίες επαναλάμβανα με τον αντίστοιχο στόμφο, εμπλουτίζοντάς τις με αριστερίζουσα φρασεολογία. Το επέβαλε άλλωστε κι η μόδα της εποχής.

Ο «πόλεμος» του κορωνοϊού με βρήκε να χω μεν σηκωθεί από τα πατώματα, αλλά να μαι ακόμη στα γόνατα. Οπότε, ο φόβος για την άγνωστη «απειλή» και τον αόρατο θάνατο, η απομόνωση κι η απομάκρυνση, με έριξαν ξανά κάτω. Στη βαθιά κατάθλιψη μιας ακόμη ασύμμετρης απώλειας. Αυτής που άφηνε ξεσκέπαστο όχι μόνο το εργασιακό μου μέλλον αλλά και την ίδια τη ζωή μου...

Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ Για τον …«ανθρωπιστικό» αποκλεισμό παιδιών από το δημόσιο σχολείο

0
0
0
s2smodern

 

Ένα «θέατρο του παραλόγου» εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, κατά βάση από τα Δ.Σ δύο Συλλόγων γονέων με αίτημα, να μην πάνε στο δημόσιο σχολείο κάποια παιδιά. Και μάλιστα στο όνομα του …ανθρωπισμού, επειδή προέρχονται από τον άθλιο πράγματι προσφυγικό καταυλισμό που κατ’ ευφημισμό ονομάζεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών...

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους , δύο στρατόπεδα και πορεύεται προς την ανυποληψία

0
0
0
s2smodern

Επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού! με την καίρια και αποφασιστική παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου επιλύθηκε. Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους , δύο στρατόπεδα και πορεύεται, όπως πάντα άλλωστε, προς την ανυποληψία, το μαρασμό και την αντιπαλότητα.

Εν κρυπτώ και με κλειστές συσκέψεις σε κομματικά γραφεία, ελάχιστους μήνες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Βουλευτής Σάμου ικανοποίησε ντόπια συμφέροντα και πολιτικές παρωχημένων εποχών.

Η εξαθλίωση των κατοίκων, ο αργός θάνατος εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών, της τοπικής οικονομίας, ο αφανισμός του νησιού εξαιτίας του Προσφυγικού –μεταναστευτικού , το HOT SPOT SAMOY , αυτό το ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η μηδενική ανάπτυξη του νησιού, το χωροταξικό και η μείωση του τουρισμού ουδόλως ενδιαφέρει τον Βουλευτή και τους συνοδοιπόρους του.

Είμαστε για μια ακόμη φορά θιασώτες του παραλόγου, του μικροκοματισμού και της εξασφάλισης του Πολιτικού μέλλοντος ορισμένων αμετανόητων συμπολιτών μας που εμφανίζονται ως πολιτικοί αστέρες να φωτίσουν το έρημο αυτό νησί.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

Τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης: Ποια πρότυπα δημιουργούν;

0
0
0
s2smodern

Το στοιχείο της επιβίωσης έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά παιχνίδια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Novartis και να καίει...της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου

0
0
0
s2smodern

 Νομίζω, γιατρέ μου, πως έχω μνήμη χρυσόψαρου. Ικανή να συγκρατεί τα επουσιώδη και να ξεχνά τα σημαίνοντα.Σωρό κουβάρι όλα:

Συνέχεια ανάγνωσης

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙ (της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου)

0
0
0
s2smodern

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙ (της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου) Δεν είσαι πια παιδί, αν και, «είσαι». Δε χωράς πια να κρυφτείς κάτω από το κρεβάτι, κρύβεσαι ωστόσο μέσα στις σκέψεις σου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Βότσαλο στο βλεφάρισμα του σκοτεινού βυθού: Μαργαρίτα Ικαρίου

0
0
0
s2smodern

Mνήμη, αυτή η άθλια γεροντοκόρη. Την πιάνει συχνά η μανία να πετά βότσαλα βαριά στην ακύμαντη επιφάνεια της βαλτωμένης καθημερινότητας. Ρυτιδιάζουν οι σκέψεις, μεταφέρονται οι κυματισμοί…

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software