officeart horizontal  

 

Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καπíρα και ντόπιο κρασί

30 Μαρ, 2020 - 06:03
Χριστουγεννιάτικο  τραπέζι  με  καπíρα  και  ντόπιο  κρασί

Ζούμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πλέουμε προς μια καταιγίδα και μπαίνουμε σε μια κρίση που η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Η οικονομική κρίση που θα διαδεχτεί αυτήν της υγείας θα μας ταλαιπωρήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αυτή την στιγμή όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες πολέμου. Όλοι αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα.

nikolaidis samostimesΔυστυχώς ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ταξίδια, εκδρομές) είναι αυτή την στιγμή μια πολυτέλεια, έτσι κι αλλιώς τα σύνορα στην ουσία είναι κλειστά. Άρα κλάδοι της οικονομίας όπως τα ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, κρουαζιέρα, θαλάσσιος τουρισμός είναι «ξεγραμμένοι». 

Δυστυχώς το νησί μας ζει από τον τουρισμό. Περισσότερο από το μισό του πληθυσμού ζει άμεσα η έμμεσα από τον τουρισμό. Η φετινή σεζόν έχει σχεδόν χαθεί (όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις χώρες). Να είμαστε ευχαριστημένοι αν καταφέρουμε να ανοίξουμε τον ΙΟΥΛΙΟ. Άρα μιλάμε για μια σεζόν 3 μηνών, αν δε καταφέρουμε να επιμηκυνθεί και τον Οκτώβριο, θα μιλάμε για 3,5 μήνες.  Δεν ξέρουμε όμως ακόμα ποιες χώρες-αγορές θα έχουν απαλλαχτεί από τον κορονοΪο για να μπορούν να ταξιδέψουν.

Ούτε γνωρίζουμε τι διάθεση θα έχουν για να πάνε διακοπές ούτε τι χρήματα θα διαθέτουν, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν. Θέλει χρόνο για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα απóνερα αυτής της καταιγίδας. Πρέπει λοιπόν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό να στηριχτούν.

Γι’αυτό χρειάζονται ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Κεφάλαια κίνησης (με πενταετή ορίζοντα).

Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ζωντανές μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Πλήρη συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των δημοσίων έργων που εκτελούνται.

ΟΧΙ σε επιδόματα των 800 και 600 ευρών , αναβολές πληρωμών για το Σεπτέμβριο και επιδόματα σε ανέργους αυτά είναι απλώς ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ για να πέσει ο πυρετός από το 40 στο 38,5. Πρέπει να κρατηθούν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις ζωντανές μέχρι την σεζόν του 2021 που θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Μέχρι τότε όμως, μας βλέπω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να υπάρχει μόνο καπíρα, χόρτα, αυγουλάκια και ντόπιο χύμα κρασί. Καλή δύναμη.

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Πρόεδρος κοινότητας Πυθαγορείου

Μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software