officeart horizontal  

 

Editorial

Τι έκανες κ. Βίτσα για τη Σάμο;

30 Οκτ, 2018 - 09:10
Τι έκανες κ. Βίτσα για τη Σάμο;

Το υπουργείο Μεταναστετυτικής Πολιτικής, με τις δηλώσεις Δ.Βίτσα στην ολομέλεια της Βουλής, έκανε  μια παραδοχή. Το θέμα των αυξημένων ροών στη Σάμο έχει δημιουργήσει στο νησί μεγαλύτερο πρόβλημα απο αυτό της Μόριας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Ξεχάστε την Μόρια. Σε λίγο καιρό δεν θα είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η Σάμος γιατί έχει στοχοποιηθεί το νησί. Μόνο από τον Σεπτέμβριο εως τις 25 Οκτωβρίου στην Σάμο έχουν μπει 2.317 και έφυγαν 1103. Την ίδια περίοδο στην Μυτιλήνη ήρθαν 2809 και έφυγαν 3600».

Πραγματικοί αριθμοί, όπως και ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο νησί που αυξομειώνεται σε λίγο πάνω λίγο κάτω από τις 5.000. 

Η πραγματικότητα όμως ίσως είναι χειρότερη, ειδικά αν έχουν δίκαιο όσοι μιλάνε για ανθρώπους που διασχίζουν τα θαλάσσια σύνορα φθάνουν μόνοι τους στο νησί  αλλά δεν κατευθύνονται στο Κ.Υ.Τ.. Επιλέγουν να μένουν σε άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που ενοικιάζουν σπίτια ή και έξω στο ύπαιθρο. Κρύβονται από το σύστημα αφού ξέρουν ότι θα τους καθηλώσει εδώ πολλούς μήνες και αναζητούν τρόπους να φτάσουν στον Πειραιά και να εξαφανιστούν.

Στοχοποιήθηκε κύριε Βίτσα, η Σάμος, αλλά η κυβέρνηση τι έκανε για να την προστατέψει;

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, τίποτα.

Η Frontex, στα μάτια των νησιωτών, είναι ένα είδος θαλάσσιου ΤΑΧΙ το οποίο σε παραλαμβάνει ''λίγο πιο κάτω γιατί ο δρόμος παραπάνω είναι χάλια'', όπου ο δρόμος παραπάνω τα Τουρκικά θαλάσσια σύνορα. 

Οι Ιταλοί διεκπαιρεώνουν 1200 αιτήματα ασύλου την εβδομάδα και εμείς 1.200 τον μήνα, και άν. 

Η πόλη της Σάμου έχει μόνιμο πληθυσμό 6.000 άτομα και 5.000 μετανάστες/πρόσφυγες. Από την μία κλοπή τον...χρόνο είμαστε τώρα στην μια την ημέρα, ίσως και δύο. 

Το χειρότερο όλων όμως κ. Βίτσα είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Σαμιώτες υιοθετούν την άποψη ότι χρειάζονται ''σκληρά μέτρα''. Μαντέψτε όμως ποιοι θα γίνουν αποδέκτες των ''σκληρών μέτρων''. 

Οι άνθρωποι που στοιβάζονται σαν ζώα σε 12 στρέμματα εντός του ΚΥΤ και σε άλλα 4 στρέμματα που έχουν καταπατήσει περιμετρικά στήνοντας σκηνές.

Οι άνθρωποι που σαν άλλοι ''Γιάννης Αϊ- γιάννης'' κλέβουν φρούτα, ψωμί και ότι άλλο μπορεί να τους συντηρήσει.

Τα παιδάκια που κυκλοφορούν ξυπόλητα στο κρύο και ψάχνουν τους κάδους απορριμάτων για κάτι χρήσιμο, ένα παπούτσι, μία κάλτσα, κάτι.

Δεν θα σας πώ κύριε υπουργέ ότι με την πολιτική σας σπρώχνεται τους Σαμιώτες στην Χρυσή Αυγή γιατί αυτό δεν θα γίνει, μαζικά τουλάχιστον. Τους απωθήται όμως διαρκώς κ. Βίτσα από την πολιτική τους κανονικότητα που συμπεριλάμβανε και την αλληλεγγύη και την κατανόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και περισσότερο, μέρα με την μέρα, απεχθής σε μεγάλο πληθυσμό των πολιτών του νησιού. 

Να παρακαλάτε κ.Υπουργέ μαζί με όλους μας κάθε βράδυ, να μην γίνει κάποιος τσακωμός, μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο ο κλέφτης με τον νοικοκύρη, γιατί ''όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα'' και μετά θα κάνουμε αναλύσεις για φασίστες και ξενοφοβικούς και για κακούς μετανάστες που ''πρέπει να τους πετάξουμε στη θάλασσα''. 

Και τότε όλοι θα ρωτούν ''Τί έκανες κ. Βίτσα για τη Σάμο;''

 

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software