Ελλάδα

Κοροναϊός : 31 νέα κρούσματα – Στα 418 τα συνολικά κρούσματα

18 Μαρ, 2020 - 06:03
Κοροναϊός : 31 νέα κρούσματα – Στα 418 τα συνολικά κρούσματα

Την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα στα 418, μετά την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη επίσημη απογευματινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα. Τα επικίνδυνα «ορφανά» κρούσματα πλέον ανέρχονται σε 64. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται 79, εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι.

«Η διασπορά του ιού συνεχίζεται σε όλον τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 208.000 παγκοσμίων και οι θάνατοι σε 8.008.

Έκκληση για αποφυγή δημιουργίας κλίματος πανικού Σε αυστηρό τόνο ο κ. Τσιόδρας σχολίασε εκτιμήσεις γιατρών και άλλων επιστημόνων σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Υποστήριξε ότι όσοι ισχυρίζονται ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν γίνουμε Ιταλία στηρίζονται σε ανακριβή στοιχεία, χαρακτηρίζοντας πολλά από τα δημοσιεύματα που κινδυνολογούν fake news.

Κάνοντας έκκληση να μην καλλιεργείται κλίμα πανικού, που δεν προσφέρει τίποτα στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε, υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιοι φορείς αντιμετωπίζουν την κατάσταση είναι σωστός, απορρίπτοντας ιδέες περί μοντέλων που εφαρμόστηκαν πχ στη Νότια Κορέα.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας έδωσε μήνυμα ελπίδας αναφέροντας δύο επιτυχημένες θεραπείες για τον ιό που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και Γαλλία. «Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα, που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με σχετική αισιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά.

in.gr
el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι