• Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Δημιουργείται για πρώτη φορά ένστολη Δασοφυλακή

Δημιουργείται για πρώτη φορά ένστολη Δασοφυλακή

0
0
0
s2smodern

Η υπουργική απόφαση για τη δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο. Με την απόφαση [159991/4305/26.07.2017 (ΦΕΚ Β 2973)] καθορίζονται τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής.

«Η Υπουργική αυτή Απόφαση ήταν απαραίτητη με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 115/2016 που είχε καθορίσει τον τρόπο άσκησης των ελέγχων από τα Δασικά Όργανα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας και προμήθειας των ταυτοτήτων και στολών των Δασικών Υπαλλήλων» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Επί της ουσίας, με την απόφαση αυτή για πρώτη φορά δημιουργείται στη χώρα ένστολη Δασοφυλακή, αφού προβλέπεται ότι οι Δασικοί Υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους φέρουν υποχρεωτικά στολή, η οποία διακρίνεται σε χειμερινή και θερινή. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται η παρουσία των Ελλήνων Δασοφυλάκων κατά την άσκηση των ελέγχων των δραστηριοτήτων που ασκούνται στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, για όλους τους κλάδους των δασικών υπαλλήλων καθορίζεται και ο τύπος της υπηρεσιακής ταυτότητας που πρέπει να επιδεικνύουν στον ελεγχόμενο.

«Η πρόθεσή μας για καλύτερη επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων είναι εμφανής και έμπρακτη. Ισχυροποιούμε τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν θα είναι πια οι 'φτωχοί συγγενείς' της φύλαξης του δασικού χώρου. Διασφαλίζουμε, όμως, και τους πολίτες που θα ελέγχονται, οι οποίοι θα είναι σίγουροι πια για τον ελεγκτή τους με την επίδειξη από τον τελευταίο του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας» τονίζει στη γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή: in.gr

e-genius.gr ...intelligent web software