officeart horizontal  

 

Ελλάδα

Δασικοί Χάρτες: Εξαίρεση των αναδασωτέων εκτάσεων μη δασικού χαρακτήρα

25 Μάι, 2022 - 03:05
Δασικοί Χάρτες: Εξαίρεση των αναδασωτέων εκτάσεων μη δασικού χαρακτήρα

Κατατέθηκε στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική εξαίρεση από την αναδάσωση των εκτάσεων εκείνων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, αλλά στους δασικούς χάρτες που έχουν κυρωθεί ολικώς ή μερικώς εμφανίζονται ως εκτάσεις μη δασικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, σκοπός της προτεινόμενης διάταξης είναι η εξαίρεση από την αναδάσωση, εκτάσεων, που ενώ έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, στους κυρωμένους δασικούς χάρτες εμφανίζονται να μην αποτελούν κατά χαρακτήρα και μορφή δάση ή δασικές εκτάσεις. Προς τον σκοπό αυτό εκδίδονται αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται ή τροποποιούνται οι σχετικές αποφάσεις κήρυξής τους ως αναδασωτέων. Με την υποχρεωτική διαγραφή των ανωτέρω εκτάσεων, το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας στις εκτάσεις αυτές, και τυχόν εκδοθέντα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής ανακαλούνται

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Εθνικός Κλιματικός Νόμος” η συζήτηση του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα, με τη προτεινόμενη διάταξη προστίθενται παρ. 5 και 6 στο άρθρο 44 του ν. 998/1979, ως εξής:

«5. Εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ενώ στους δασικούς χάρτες που έχουν κυρωθεί ολικώς μερικώς εμφανίζονται να μην αποτελούν κατά χαρακτήρα και μορφή δάση ή δασικές εκτάσεις, εξαιρούνται υποχρεωτικά της αναδάσωσης και εκδίδονται αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται ή τροποποιούνται οι σχετικές αποφάσεις κήρυξής τους ως αναδασωτέων.
Οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες του πρώτου εδαφίου αναμορφώνονται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 3889/2010 (Α΄ 182), με την υποχρεωτική διαγραφή των ως άνω εκτάσεων που δεν υπάγονται δασική νομοθεσία.
Τα ανωτέρω ισχύουν από μερική ή ολική κύρωση των δασικών χαρτών.

6. Το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας στις περιπτώσεις των εκτάσεων της παρ. 5. Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις ανακαλούνται ακόμη και αν για αυτά εκδόθηκαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.»

dasarxeio.com

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software