Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία. Από σήμερα, ένας 12ψήφιος κωδικός μπορεί να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας γραμματόσημο και να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή αλληλογραφία.Το νέο ψηφιακό γραμματόσημο, e-Stamp, απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet.
Περιορισμούς για μια εβδομάδα επέβαλε στη σελίδα του Αρκά το Facebook. Σε σχετική ανάρτηση των διαχειριστών αναφέρεται πως «κάποιοι προσπαθώντας να δώσουν νόημα στη μίζερη ύπαρξή τους, κάνουν συνεχώς αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του Αρκά στο Facebook. Ήδη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα».
Η ΕΡΤ από αύριο (01/01) σταματά την εκπομπή του σήματός της μέσα από την Digea. Η Δημόσια Τηλεόραση δημιουργεί δικό της ψηφιακό μπουκέτο. Έτσι, οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες. Η λίστα με τις νέες συχνότητες:
Το Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια έχει την τιμή να φιλοξενεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 19:00, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείουτον Δημήτρη Νανόπουλο, τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Διακεκριμένο Καθηγητή Φυσική Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Texas A&M. Ο τίτλος της ομιλίας του κου Νανόπουλου είναι: « Η προέλευση των Φυσικών Νόμων».
Ένα νέο εργαλείο της Google θα βοηθήσει πλέον τους χρήστες να σταματάνε τις λεγόμενες «διαφημίσεις υπενθύμισης», οι οποίες ακολουθούν τον χρήστη στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται και του υπενθυμίζουν να αγοράσει προϊόντα που είχε δει στο παρελθόν.
To Facebook θα χρησιμοποιήσει σε διεθνή κλίμακα πλέον -αλλά προς το παρόν όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις, τα βίντεο και τα σχόλια των χρηστών, να εντοπίζει εκείνους που έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας.
Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.
Έφθασε και στην Ελλάδα η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με τη βοήθεια της οποίας ανιχνεύονται επικίνδυνες ουσίες στα προϊόντα που αγοράζουμε από τα ράφια των καταστημάτων.