officeart horizontal  

 

Τεχνολογία

Βρετανία: Τι ανέφερε ο συνεργάτης του Ρίσι Σούνακ για την τεχνητή νοημοσύνη

6 Ιουν, 2023 - 02:06
Βρετανία: Τι ανέφερε ο συνεργάτης του Ρίσι Σούνακ για την τεχνητή νοημοσύνη
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μόλις δύο χρόνια μπροστά τους για να δαμάσουν τα προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης πριν γίνουν πολύ ισχυρά για να τα ελέγξουν», προειδοποίησε ο επικεφαλής σύμβουλος του Ρίσι Σουνάκ για την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τους The Times, ο Ματ Κλίφορντ δήλωσε ότι τον προβληματίζει η παραδοχή των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο ότι «δεν κατανοούν ακριβώς» πώς αυτά τα συστήματα «επιδεικνύουν τις συμπεριφορές που επιδεικνύουν» – μια κατάσταση που θεωρεί ότι είναι τρομακτική.

Το αίτημα των Βρετανών για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη

Ερωτηθείς αν αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή που οι υπολογιστές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους σε νοημοσύνη, ο κ. Clifford είπε: «Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει. Υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα προβλέψεων μεταξύ των ειδικών της τεχνητής νοημοσύνης. Νομίζω ότι δύο χρόνια θα είναι το πιο αισιόδοξο άκρο του φάσματος». Ο κ. Sunak ένωσε τη φωνή του με εκείνους που προειδοποιούν σχετικά με την έλλειψη κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου της τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο μήνα, όταν δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία ότι πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για να παρακολουθείται η ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία.

Ακόμη, ο ίδιος συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης στην Ντάουνινγκ Στριτ και αναμένεται να θέσει το θέμα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Σουνάκ είναι κατανοητό ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πιέσει για μια AI έκδοση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, η οποία διενεργεί επιθεωρήσεις για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.  Ο κ. Κλίφορντ, ο οποίος προεδρεύει επίσης του κυβερνητικής υπηρεσίας Προηγμένης Έρευνας και Εφεύρεσης (Aria), συμφώνησε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια ρυθμιστική αρχή.

Και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρα αλήθεια ότι αν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τον άνθρωπο και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα θα ανοίξει την κερκόπορτα για κάθε είδους κίνδυνο είτε τώρα, είτε στο μέλλον. Έτσι, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι είναι σωστό να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των φορέων χάραξης πολιτικής».

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software