officeart horizontal  

 

Αθλητισμός

Δήμος Δ. Σάμου: Ξεκινά η αθλητική δραστηριότητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου

3 Ιουν, 2020 - 06:06
Δήμος Δ. Σάμου: Ξεκινά η αθλητική δραστηριότητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου

Τις πύλες του για τους αθλούμενους ανοίγει από την Πέμπτη 4 Ιουνίου το Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου. Η λειτουργία του κέντρου θα γίνεται από Δευτέρα έως Σάββατο 09:00 - 11:00 π.μ και 05:00 - 08:30 μ.μ..  Για την αποτροπή διασποράς του κορονωϊού και γιατί  κατά την άθληση (λόγω της ταχύπνοιας) υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά σταγονιδίων, το Υφυπουργείου Αθλητισμού και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ εξέδωσαν τις ακόλουθες αναλυτικές οδηγίες :

1) Η αθλητική δραστηριότητα θα διεξάγεται χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό

2) Διεξάγονται ατομικές ή ομαδικές (μικρών ομάδων)προπονήσεις για αθλητές/τριες και για αθλούμενους/ες.

3) Υφίστανται όροι και περιορισμοί για τη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

4) Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πιστοποιητικού από γιατρό, δηλαδή ο πρωταγωνιστικός ιατρικός έλεγχος.

5) Υπάρχει μία είσοδος και έξοδος, όπου καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

6) Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, που ξεκινούν άθληση στη Γ’ φάση, συστήνεται να ξεκινήσουν με ατομικές προπονήσεις για την πρώτη εβδομάδα, χωρίς επαφές και ομαδικό παιχνίδι.

7) Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών στην αθλητική εγκατάσταση κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75΄-90΄ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης.

8) Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων υπό περιορισμούς

9) Η χρήση μπάλας και οργάνων επιτρέπεται με βάση τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

1. Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

2.Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

3.Σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

4.Για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς

Παρακαλούμε τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές όπως μεριμνήσουν να έχουν συμπληρώσει το ΦΥΛΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ. Το έντυπο θα μπορούν να προμηθευτούν από τον αρμόδιο υπάλληλο στο γραφείο υποδοχής του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22733 50871 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλες οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες, υπάρχει ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software