• Αρχική
  • Νέα Σάμος
  • Κοινωνία
  • Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου : "να ξεγυμνώσουμε τους φασίστες που προσπαθούν συνέχεια να βγουν από τις τρύπες τους"

Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου : "να ξεγυμνώσουμε τους φασίστες που προσπαθούν συνέχεια να βγουν από τις τρύπες τους"

0
0
0
s2smodern

Την Πέμπτη 15/6 στην πλατεία Πυθαγόρα θα έχουμε για ακόμα μια φορά μια φασιστο-συγκέντρωση στην Σάμο κατά της “Ισλαμοποίησης” του νησιού. Το κάλεσμα βγήκε από έναν πρώην πρόεδρο του συλλόγου κτηνοτρόφων και νομαρχιακό σύμβουλο, τον Γιάννη Βέττα ο οποίος, προσπαθεί προφανώς να παίξει τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στο νησί, μιας και οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες φοβούνται να κάνουν την οποιαδήποτε επίσημη εκδήλωση τους στην Σάμο, πόσο μάλλον στο Καρλόβασι.

Αυτό φαίνεται και από την περιοδεία του Λαγού και Κασιδιάρη σε νησιά που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το μεταναστευτικό, όπως σε Χίο και Λέσβο, αλλά για την Σάμο ούτε κουβέντα. Έτσι λοιπόν, κάνουν κινήσεις κρυμμένοι πίσω από «προσωπικότητες» με - βγαλμένη από κάλτ ταινία - αφίσα της εκδήλωσης, με μια σπαρτιάτικη περικεφαλαία και το σύνθημα “ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ”.

Αν και σίγουρα η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα από όσες προηγούμενες υπήρξαν την προηγούμενη χρονιά, εμφανίζοντας κάποια εθνικιστικά-φασιστικά στοιχεία, η Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου θέτει κάποια βασικά ερωτήματα.

Την ώρα που εκατοντάδες “μουσουλμάνους” τουρίστες διαμένουν σε διάφορα καταλύματα σε όλο το μήκος και πλάτος της Σάμου και αφήνουν ένα σωρό χρήματα στην ντόπια αγορά, άνθρωποι ίδιας καταγωγής αλλά που βρίσκονται για διαφορετικό σκοπό στο νησί αντιμετωπίζουν ακριβώς την αντίθετη συμπεριφορά, από τους ίδιους ανθρώπους πάντα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι πριν λίγο καιρό, γνωστός για τις εθνικιστικές, φασιστικές και ναζιστικές του πεποιθήσεις «δάσκαλος» λυκείου, γλεντούσε μαζί με Τούρκους τουρίστες. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να καταλάβει κανείς την υποκρισία όλων αυτών των «ανθρώπων».   Καλό θα ήταν να καταλάβει ο κόσμος πως για τα δεινά του τόπου δεν φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στο ίδιο όμως τροπάρι, οι ξενοφοβικοί ρατσιστές συνεχίζουν να βγάζουν ρητορική μίσους προς τα λάθος άτομα, μιας και τους λείπει απ' ότι φαίνεται η δυνατότητα κριτικής σκέψης, δημιουργώντας οι ίδιοι προβλήματα στο νησί.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες της Σάμου, σε μαζική αποχή την Πέμπτη από την πλατεία του Πυθαγόρα, για να ξεγυμνώσουμε τους φασίστες που προσπαθούν συνέχεια να βγουν από τις τρύπες τους και να πάρουν κάποια θέση στην Σαμιώτικη κοινωνία εξυπηρετώντας -ο καθένας τους ξεχωριστά- προσωπικά τους συμφέροντα. Ας τους περάσουμε το μήνυμα σε αυτήν την ” ειρηνική” συγκέντρωση που προσπαθούν να κάνουν, ότι όλοι οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι ανεπιθύμητοι. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας προς όλους. Μόνο ενωμένοι ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού και της ξενοφοβίας μπορούμε να βγούμε νικητές.  

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

e-genius.gr ...intelligent web software