officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Φωτιά στα κρατητήρια της Σάμου

3 Ιουλ, 2017 - 08:07
Φωτιά στα κρατητήρια της Σάμου

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε ένα δωμάτιο των κρατητηρίων.

Άμεσα έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης τον διοικητή αρχικά περιόρισαν τη φωτιά και στην συνέχεια την έσβησαν. Ωστόσο για λόγους ασφαλείας το κτίριο εκκενώθηκε . Λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει από το χώρο τους 34 κρατούμενους που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες, ενώ Χρειάστηκε τρεις να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα . Λίγη ώρα αργότερα και πέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο με ίδια συμπτώματα λόγω των αναθυμιάσεων που προκάλεσε η καύσιμη ύλη. Η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης αλλά και η δύναμη της αστυνομίας ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο περιστατικό. Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά αλλά και για λόγους ασφαλείας οι υπόλοιποι κρατούμενοι θα μεταφερθούν σε χώρο του Λιμεναρχείου . Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα επισκέπτεται την Σάμο η Στράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη προκειμένου να ενημερωθεί για τη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου στο ήδη υπάρχον HOT-SPOT.

Χάρης Ζαβουδάκης

era-aegean.gr

Σάμος, Ειδήσεις, Νέα

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software