officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Κινητοποίηση στην περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ» για τη νέα υπερδομή

25 Φεβ, 2020 - 01:02
Κινητοποίηση στην περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ» για τη νέα υπερδομή

Κινητοποιήσεις από το πρωί της Τρίτης (25/02) πραγματοποιούν οι κάτοικοι στη Σάμο, για το μείζον θέμα της κατασκευής του νέου ΚΥΤ στην περιοχή ΖΕΡΒΟΥ, αλλά και για την επίταξη χώρων πέριξ του νέου κέντρου .

Μετά από κάλεσμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποκλείστηκε η διασταύρωση που οδηγεί στο χώρο της επίταξης και της υπό κατασκευής υπερδομής στη περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ» του Δήμου Αν. Σάμου, ενώ όχημα του Δήμου απέκλεισε την είσοδο για τυχόν διέλευση οχημάτων.

Υπήρξε 15λεπτη συμμετοχή μαθητών που πήγαιναν στα γυμνάσια και Λύκεια της πόλης , θέλοντας να δείξουν και εκείνοι με την σειρά τους την υποστήριξη τους στις αποφάσεις των κατοίκων.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου οικίσκοι όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχουν άτομα που θα επιβλέπουν και θα απαγορεύουν την είσοδο των εργαζομένων στη νέα υπερδομή .

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη αναστέλλεται η λειτουργία των Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητας Σάμου και Ικαρίας, λόγω των μεταμεσονύκτιων γεγονότων άσκησης αστυνομικής βίας στους πολίτες της Λέσβου και της Χίου με αφορμή τις τρέχουσες Κυβερνητικές επιλογές στην διαχείριση του Προσφυγικού Μεταναστευτικού.

Σε έκτακτη ανακοίνωση του ο Δήμος Αν. Σάμου αναφέρει: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι οι Σαμιώτες : 1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου. 2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. 3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software