officeart horizontal  

 

Κοινωνία

«Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων» στο ΔΙΕΚ Σάμου

25 Ιουλ, 2017 - 07:07
«Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων» στο ΔΙΕΚ Σάμου

Σάμος

Η Σάμος είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ο μεγάλος αρχαιολογικός της πλούτος που είναι διασκορπισμένος στο νησί του Πυθαγόρα, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης ανθρώπων που να γνωρίζουν τον τρόπο διαχείρισης και φύλαξης όλου αυτού του υλικού πλούτου.

Ένα μουσείο ή ένας αρχαιολογικός χώρος δεν μπορούν να διατηρηθούν χωρίς τη συμβολή ανθρώπων από διάφορες ειδικότητες. Προκειμένου να είναι επισκέψιμοι χρειάζεται καταρτισμένο προσωπικό με εξειδίκευση στη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δηλαδή μιας εξειδικευμένης ομάδας που φροντίζει καθημερινά να φυλάσσει και να αναδεικνύει τον πολιτισμό. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων», μέσω του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου (ΔΙΕΚ).

Ειδικότερα: Αρμοδιότητες: Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων»: Μεταφέρεις και χειρίζεσαι με ασφάλεια τα έργα τέχνης

Αντιμετωπίζεις έκτακτα περιστατικά (σεισμό, πλημμύρα)

Εφαρμόζεις τις αρχές της αρχαιολογικής νομοθεσίας Χειρίζεσαι ηλεκτρονικά συστήματα φύλαξης , ανίχνευση κίνησης, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κτλ. Επιβλέπεις τους επισκέπτες και φροντίζεις για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου στον οποίο εργάζεσαι

Μαθήματα :

Ιστορία της Τέχνης,  Περιβαλλοντική αγωγή- Οικολογία, Ελληνική Λαϊκή Τέχνη , Στοιχεία Μουσειολογίας,  Τουριστική Ψυχολογία,  Βασικές αρχές φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,  Αρχές προληπτικής συντήρησης,  Αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών,  Διαχείριση Συλλογών-Χειρισμός και μεταφορά έργων τέχνης,  Κώδικες επαγγελματικής συμπεριφοράς,  Ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτηση της ειδίκευσης: «Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης» (ΒΕΚ)

Το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από προαιρετική επιτυχή συμμετοχή σου σε εξετάσεις πιστοποίησης στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των ΙΕΚ της χώρας, παρέχει τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επίπεδο 5). Είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο.

Το ΔΙΕΚ Σάμου, προκειμένου να καλύψει την επιτακτική ανάγκη φύλαξης των αρχαιολογικών μνημείων και μουσείων, με μόνιμο ή εποχιακό εξειδικευμένο προσωπικό, υλοποίησε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία την ειδίκευση «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων». Οι απόφοιτοι της ειδίκευσης κατάφεραν να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να εργαστούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο στη Σάμο αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο ΔΙΕΚ Σάμου τηλ. 2273025000.

Οι ειδικότητες που πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο θα κοινοποιηθούν στα Δημόσια ΙΕΚ σε λίγες μέρες. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά αρχές Σεπτεμβρίου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software