officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Μοριακά τεστ Covid-19 για εργαζόμενους των Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας, ζητά η ΑΔΕΔΥ

3 Αυγ, 2020 - 11:08
Μοριακά τεστ Covid-19  για εργαζόμενους των Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας, ζητά η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων στις Π.Ε. Σάμου  και Ικαρίας. Κατανοώντας την ανησυχία όλων των εργαζομένων ύστερα από κρούσμα του Covid-19 που παρουσιάστηκε σε εργαζόμενο της Π.Ε. Σάμου, αλλά και γενικότερα την αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά.

Κατανοούμε την αγανακτησή τους για την αντιμετώπιση που είχαν από όλους τους αρμόδιους φορείς στο αίτημα τους για πραγματοποίηση, έστω και τώρα, με μοριακά τεστ των κατ΄ οίκων περιορισμένων συναδέλφων μας και στη συνέχεια όλων των εργαζομένων στις Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας.

  • Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Υγείας να αδιαφορεί για τις αγωνίες των εργαζομένων.
  • Είναι απαράδεκτο κανείς από τους αρμόδιους να μην δίνει απάντηση στο αίτημα του Συλλόγου υπαλλήλων της Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας.
  • Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να περιμένουν να προγραμματιστούν για έλεγχο Covid-19 και να μην υπάρχει καμία ανταπόκριση από κανένα αρμόδιο.

 

Όσο και αν Κυβέρνηση μας υπενθυμίζει κάθε τόσο την ατομική μας ευθύνη, αυτό δεν απαλλάσσει την ίδια από την ευθύνη που έχει.

 

Όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει η Κυβέρνηση ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι ’’θωρακισμένο’’, το αντίθετο διαπιστώνουμε καθημερινά και στο τόπο μας, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Διαπιστώνουμε καθημερινά τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στις μεγάλες ελλέιψεις που υπάρχουν σε υγειονομικά υλικά και μέσα ατομικής προστασίας.

 

Φαίνεται πως η πραγματοποίηση των τεστ αφορά μόνο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων κι όχι το λαό. 

Φαίνεται και απ’ αυτές τις εξελίξεις, πόσο «ευήκοα ώτα» έχει η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή στα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και πόσο «κωφεύουν» στους εργαζόμενους… Πόσο «σβέλτοι» είναι στο  να δίνουν κίνητρα και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και πόσο «δυσκίνητοι» είναι στο να καλύπτουν ανάγκες των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Πως αντιμετωπίζουν την «νησιωτικότητα» και τις αντικειμενικές δυσκολίες, που σχετίζονται με αυτήν.

 

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους. 
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
  • Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους δωρεάν.
  • Να κλείνουν οι υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα και να απολυμαίνονται τα κτήρια σύμφωνα με το πρωτόκολο που υπάρχει. 
  • Να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ανήκους σε ευπαθείς ομάδες.
  • Για τους εργαζόμενους που είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας να γίνονται συχνά διαλείμματα εντός των ωρών εργασίας τους.
  • Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες.
  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν  άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοί μας και οι εργαζόμενοι γενικότερα.

                

Για την Ε.Γ.

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                  Μανώλης Παχυμανώλης

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software