Κοινωνία

Η Αυστραλιανή Πρεσβεία συνδράμει τους σεισμόπληκτους της Σάμου

28 Νοε, 2020 - 12:11
Η Αυστραλιανή Πρεσβεία συνδράμει τους σεισμόπληκτους της Σάμου

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου, στις 30 Οκτωβρίου, προκάλεσε δυστυχώς την τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων, αλλά και εκτεταμένες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού. Από την επομένη της καταστροφής, ένα “κύμα” αλληλεγγύης δημιουργήθηκε για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων που επλήγησαν. Σύλλογοι, φορείς και μεμονωμένα άτομα έσπευσαν να καταθέσουν τον οβολόν τους, προκειμένου να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Στο πνεύμα αυτό, όπως αναφέρει το vema.com.au, η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα, σε συνεννόηση με τον Δήμο Δυτικής Σάμου, προχώρησε στη συγκέντρωση προϊόντων καθαρισμού, τα οποία απεστάλησαν προς ενίσχυση των πληγέντων του νησιού.

“Με αυτή τη συνεισφορά, η Αυστραλιανή Πρεσβεία επιθυμεί να συνδράμει τις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου να παράσχει καταφύγιο στους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί στα τέλη Οκτωβρίου”, αναφέρει σε σχετική ανάρτηση η Πρεσβεία, με αφορμή την αποστολή της βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Δυτικής Σάμου εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κύριο Αθανάσιο Σπύρου και όλη την ομάδα της Αυστραλιανής Πρεσβείας, που πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί κοντά μας και να προσφέρει προμήθειες σε είδη καθαρισμού και απολύμανσης. H συνδρομή σας μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο μας”.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/i-aystraliani-presveia-syndramei-tous-seismopliktous-tis-samou/

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι