Κοινωνία

Σάμος: Κατεδάφιση του σπιτιού όπου έχασαν την ζωή τους η Κλαίρη και ο Άρης στον σεισμό

4 Δεκ, 2020 - 09:12
Σάμος: Κατεδάφιση του σπιτιού όπου έχασαν την ζωή τους η Κλαίρη και ο Άρης στον σεισμό

Τελευταία πράξη στην τραγωδία του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο, με την κατεδάφιση του κτιρίου του οποίου μέρος είχε καταρεύσει οδηγώντας στον θάνατο δυο νεαρούς εφήβους την Κλαίρη και τον Άρη.

Το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου και συνολικά πέντε εβδομάδες μετά την ημέρα του φονικού σεισμού, οι γονείς των παιδιών είδαν να κατεδαφίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου το σπίτι στο σημείο όπου τα παιδιά έχασαν την ζωή τους. 

samostimes simeio seismou 30 oct 2020

Η κατεδάφιση του κτιρίου αποτελεί μια συμβολική πράξη... ανάγκης απο πλευράς της Δημοτικής αρχής. Ανάγκης να ακολουθηθεί αυτή η πρακτική για δεκάδες και πλεόν μετά τον σεισμό εκατοντάδες κτίσματα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και εγκυμονούν κινδύνους για χιλιάδες διερχόμενους σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

samostimes samos katedafisi

 

Αυτό άλλωστε ήταν και ο στόχος των γονέων των παιδιών οι οποίοι παραβρέθηκαν σήμερα δηλώνοντας ότι η κατεδάφιση αυτών των κτηρίων ίσως βοηθήσει να μην θρηνήσει κανείς ποτέ ξανά ζωές που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι