officeart horizontal  

 

Κοινωνία

«Έφυγε» από τη ζωή ο επί 18 χρόνια δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης

5 Δεκ, 2020 - 01:12

maroysisΘλιβερή ημέρα η χθεσινή για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής στις 8, στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα, ο επί 18 συναπτά έτη δήμαρχος Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης.

Γεννημένος το 1950, ήταν παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικό Φρατζέσκα Παναγιώτου – Μαρκάκη και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Κύρηκο Ικαρίας. Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, έφυγε για τις Η.Π.Α. όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή και το εμπόριο γούνας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 και επεκτάθηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Φούρνων στις Δημοτικές Εκλογές του 1995 ενώ το 2002 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Φούρνων.

Από το 2002 έως και σήμερα επανεκλέγονταν συνεχώς δήμαρχος Φούρνων Κορσεών με ποσοστά μεγαλύτερα του 50% και 70%!

Στα 18 χρόνια της θητείας του, ως δήμαρχος, εκτέλεσε πληθώρα έργων κάθε κατηγορίας που βοήθησαν στην ουσιαστική ανάπτυξη του νησιού και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Φούρνων.
Συλλυπητήρια του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των δημάρχων Ικαρίας και Ανατολικής Σάμου
 

Στο συλλυπητήριο μηνυμά του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, αναφέρει: «Ο Γιάννης Μαρούσης, Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος με έντονο ενδιαφέρον για την ευημερία και την ανάπτυξη του νησιού. Η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε σπουδαία. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλειά του. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την τοπική κοινωνία των Φούρνων".
Ο δήμαρχος Ικαρίας, κ. Νίκος Καλαμπόγιας, με την είδηση του θανάτου του ανέφερε: «Βαθιά η θλίψη. Ένας φίλος, συνάδελφος αλλά κι ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε σήμερα. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλλά και σε όλους τους Φούρνους. Καλό ταξίδι Δήμαρχε».

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, ο οποίος συνδέονταν με μακρά φιλία με τον Γιάννη Μαρούση, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι μας τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του συναδέλφου και φίλου Δημάρχου Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση. Με το χαμόγελο του παιδιού στα χείλη πάντοτε και ένα καλό λόγο για όλους. Άξιος άνθρωπος, Άξιος αυτοδιοικητικός, οραματιστής και άνθρωπος των πράξεων με πλούσιο έργο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους Φουρνιώτες. Αιωνία σου η μνήμη Γιάννη Μαρούση».

samiakonvima.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software