Κοινωνία

Το είδαμε και αυτό! Το Υπ. Εθνικής Άμυνας ζητά λεφτά για την στεγάση του Δημοτικού της Χώρας!

15 Δεκ, 2020 - 11:12
Το είδαμε και αυτό! Το Υπ. Εθνικής Άμυνας ζητά λεφτά για την στεγάση του Δημοτικού της Χώρας!

Το άλλο του ''πρόσωπο'', απο αυτό της κοινωνικής προσφοράς, έδειξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σύμφωνα με ρεπορτάζ του 2000FM) ζητώντας απο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου το ποσό των 1.500 τον μήνα προκειμένου να επιτρέψει την τοποθέτηση λυόμενων κατασκευών σε χώρο του, ώστε να λειτουργήσει και πάλι το Δημοτικό σχολείο της Χώρας στην Σάμο. Ένα σχολείο το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές απο τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στο νησί.

samos earthquake samostimes 107

 Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αναζητά τρόπους προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργεία των σχολικών μονάδων, όταν το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αρκετά σχολικά κτίρια όμως να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές τους δομές. Ένα απο αυτά είναι και το δημοτικό σχολείο της Χώρας για το οποίο το samostimes.gr έχει αναφερθεί ειδικά. Η μεταστέγαση των παιδιών δεν είναι εύκολη υπόθεση,τα παιδιά θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη σχολική μονάδα σε διπλανό χωριό και σε απογευματινές ώρες, προοπτική όμως που δεν προχωρά αφού οι γονείς δεν συμφωνούν. 

samos earthquake samostimes 108

Ως αποδεκτή λύση προτάθηκε η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών για τις σχολικές ανάγκες και ως χώρος προτάθηκε ανανεργό στρατόπεδο στο Δ.Δ. της Χώρας. Η αρμόδια όμως υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) δεν καταλαβαίνει απο σεισμούς και έκτακτες ανάγκες και ζητά απο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου 1.500 ευρώ τον μήνα ως αντίτιμο ενοικίασης του χώρου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αδυνατεί να καλύψει αυτό το ποσό ενώ το ηθικό ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εκτάσεις που ανήκουν στο ΥΕΘΑ έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κυρίως απο αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και επιτάξεις χώρων. 

Η ενέργεια αυτή της υπηρεσίας του Υ.ΕΘ.Α. έχει προκαλέσει αναστάτωση αλλά και μεγάλη δυσφορία στην τοπική κοινωνία.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι