Κοινωνία

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία την ίδια χρονική περίοδο

23 Δεκ, 2020 - 04:12
Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία την ίδια χρονική περίοδο

Tη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 συναντήθηκε ο Δήμαρχος και τα αρμόδια στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αν. Σάμου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Η συνάντηση έγινε για να διασαφηνιστεί το χρονοδιάγραμμα των μελετών, επισκευών καθώς και η καταλληλότητα των Σχολικών Μονάδων Αθμιας Εκπαίδευσης και πότε θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Τονίστηκε από όλους ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να σημανθεί η καταλληλότητα των κτηρίων με τις κατασκευαστικές επιδιορθώσεις που απαιτούνται, να μην υπάρχουν μαθητές και σχολεία δύο ή τριών ταχυτήτων και να υπάρχει διαβεβαίωση για την εύρυθμη λειτουργία, ώστε όλοι οι μαθητές να γυρίσουν ασφαλείς πίσω στις σχολικές αίθουσες με παράλληλους πιστοποιημένους αντισεισμικούς ελέγχους, για όλα τα σχολεία.

Η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι έχουν γίνει ήδη οι δημοπρασίες και αναθέσεις των σχολικών μονάδων που έχουν χαρακτηριστεί Α και Β και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες να παραδοθούν. (1ο, 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σάμου, Δημοτικό και Ν/Γ Βουρλιωτών, Ν/Γ Κοκκαρίου, Δημοτικό και Ν/Γ Αγίου Κωνσταντίνου ) Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που έχουν χαρακτηριστεί Δ και Ε (Δ/Σ και Ν/Γ Παλαιοκάστρου, Δ/Σ Πυθαγορείου, Δ/Σ Βαθέος και Δ/Σ Χώρας, 3ο Ν/Γ Σάμου ) θα γίνει η ανάθεση των μελετών και θα οριστούν οι ανάδοχοι σε χρονικό πλαίσιο ενός μήνα , ενώ τα σχολεία που έχουν χαρακτηριστεί ως Γ (Δ/Σ Παγώνδα, Δ/Σ Κοκκαρίου και 3ο Δ/Σ Σάμου ) θα ανατεθούν άμεσα μετά από δημοπρασία και αρχές του έτους θα υπάρχει μελετητής ο οποίος θα αποφασίσει για το πλαίσιο ασφάλειας και το χρονοδιάγραμμα. Αν ο επανέλεγχος είναι αρνητικός τότε ενδεχομένως θα υπάρχει σχέδιο μεταστέγασης για τα δύο πρώτα σχολεία ενώ για το 3ο Δ/Σ Σάμου χρειάζονται δύο προκατασκευασμένες αίθουσες.

Για όλα τα σχολεία χαρακτηρισμένα από Γ εως Ε έχουν παραγγελθεί προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες είναι οι εξής : Η διαθεσιμότητα των ανωτέρω αιθουσών αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για τη λειτουργία των τμημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Προτεραιότητα στην προμήθεια προκάτ θα δοθεί στο Κοκκάρι και στον Παγώνδα για ευνόητους λόγους.

Το ενδιάμεσο σχέδιο μεταστεγάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών είναι το εξής : - Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου θα μεταφερθεί στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα έχει επιπλέον 1 κοντέινερ. - Το Δημοτικό Βαθέος θα μεταφερθεί στο 2ο Δημοτικό Σάμου, συν την προσθήκη προκατασκευασμένων αιθουσών. - Το Νηπιαγωγείο Βαθέος θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

- Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου και το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου. - Το Δημοτικό Πυθαγορείου θα μεταφερθεί στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου έως ότου έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες. Ήδη έχει βρθεί ο χώρος τοποθέτησης των προκατ αιθουσών. - Το Δημοτικό της Χώρας, έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Διδασκόντων του, και θα παραμείνει σε τηλεκπαίδευση μέχρι την τοποθέτηση των προκατ αιθουσών στον χώρο των ΣΟΑ. (Λύθηκε το θέμα που προέκυψε με το ενοίκιο )

- Το Δ/Σ Κοκκάριου θα επανελεγχθεί άμεσα από το αρμόδιο μελετητή και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει ή θα μεταστεγαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση . - Το ίδιο και για το Δ.Σ Παγώνδα. Θα επανελεγχθεί άμεσα από τον αρμόδιο μελετητή και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει. Θα ζητηθεί άμεσα χώρος μεταστέγασης σε περίπτωση που οι προκατασκευασμένες αίθουσες καθυστερήσουν. Στόχος και μέλημα των εκπροσώπων του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου αλλά και της Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Επιθυμούμε η επιστροφή των μαθητών και η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές στην ίδια χρονική περίοδο, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι