officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Aνοίγει την Δευτέρα 18 Ιαν το λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης

15 Ιαν, 2021 - 07:01
Aνοίγει την Δευτέρα 18 Ιαν το λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης
Ανοίγει κανονικά το λιανεμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό,  ανακοίνωσε -όπως είχε γίνει ήδη γνωστό-  ότι ανοίγει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα ανοίγουν, τελικά, κανονικά και θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα για τα μαγαζιά που θα ανοίξουν, ενώ οι πελάτες θα στέλνουν SMS, με χρονικό όριο τις δύο ώρες.Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είχε προαναγγείλει νωρίτερα από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα μετά από πολύωρη συζήτηση στην Επιτροπή πήραμε την έγκριση για επαναλειτουργία λιανικού εμπορίου Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Θα μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες δικαιολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής και ΚΤΕΟ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας, θα αποφασιστεί η απόσυρση των μέτρων. «Ακούσαμε προηγουμένως την μεγάλη πρόοδο που έκανε η πατρίδα. Αυτό ήρθε με κόστος. Αυτή η κατάσταση της καλής επιδημιολογικής εικόνας δεν μπορεί να χαθεί. Κάνουμε μια συμφωνία ευθύνης ότι θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα. Εαν η επιδημία δείξει τάσεις επαναφοράς θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα. Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία του ελληνικού λαού. Ολα τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί να προστατεύσουν τη δική μας υγεία, των πελατών μας, των φίλων μας», επισήμανε.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν

  • Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.
  • Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
  • Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.
  • Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
 
el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software