Κοινωνία

Ν. Κακλαμάνης : Διαβασμένοι- αδιάβαστοι στο κόκκινο

1 Μαρ, 2021 - 01:03
Ν. Κακλαμάνης : Διαβασμένοι- αδιάβαστοι στο κόκκινο

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω

. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες. Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα: 1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο. 2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού. ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι