officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ο Υμηττός ενώνει τις δυνάμεις του και με την ακριτική Σάμο

2 Ιουν, 2023 - 03:06
Ο Υμηττός ενώνει τις δυνάμεις του και με την ακριτική Σάμο

Στην ακριτική και φιλόξενη Σάμο, συνεχίστηκε το οδοιπορικό που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, για να εξάγει την τεχνογνωσία του, να συνάψει μνημόνια συνεργασίας και να συμβάλλει στην προάσπιση του δασικού μας πλούτου.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΠΑΥ στην Σάμο, με την πλούσια φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του οδοιπορικού που πραγματοποιείται στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα.

«Μετά την πρόσκληση του εξαιρετικού Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, είχα τη χαρά να παρουσιάσω το σχέδιο που υλοποιούμε μεθοδικά για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού μας, καθώς και τον Δεκάλογο Προτάσεων του ΣΠΑΥ που αφορούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε Κεντρική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πυθαγόρειο με τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού, καθώς και με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο κοινό μας εγχείρημα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου στην πρωτεύουσα του νησιού στο Βαθύ, όπου δόθηκε η δυνατότητα για να συζητηθούν οι εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων, ενώ μετέβησαν και στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμίων.

«Οι προτάσεις που ακούστηκαν στη σύσκεψη είναι σίγουρο ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του πορίσματος που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης που εξήρε τον ρόλο των εθελοντών πυροσβεστών ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Άννυ Ανδρεάδη αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο συνεργάτης Δασοπροστασίας ΣΠΑΥ και Υποστράτηγος Πυροσβεστικής ε.α. Φώτης Δημαρέσης μίλησε για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την μεταλαμπάδευση των γνώσεων που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης και Προστασίας Υμηττού.

«Η ακριτική Σάμος ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό και με όλη την Ελλάδα στον κοινό στόχο που έχουμε θέσει για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, παρέχοντας νομική και επιστημονική υποστήριξη για ίδρυση αντίστοιχου Συνδέσμου στη Σάμο και στο Βόρειο Αιγαίο. Και επειδή κάθε δέντρο που καίγεται είναι γροθιά στο στομάχι, όπου κι αν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό όλοι οι Αυτοδιοικητικοί να είμαστε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε τα δάση της χώρας μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο ο οποίος άνοιξε την καρδιά του, ανταλλάσσοντας χρήσιμες συμβουλές και η αντιπροσωπεία του ΣΠΑΥ είχε επίσης την τιμή να ξεναγηθεί στο εκκλησιαστικό μουσείο με τα πολύτιμα κειμήλια της Σάμου.

Μαγευτική ήταν η επίσκεψη στο στρατιωτικό φυλάκιο της Ψιλής Άμμου, πραγματικά μια ανάσα στα σύνορα της Ελλάδας, εδώ όπου οι λεβέντες μας φυλάνε Θερμοπύλες και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και ασφαλείς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Η μεγάλη προσπάθεια του ΣΠΑΥ για την προστασία του Υμηττού και για όλα τα δάση μας συνεχίζεται δυναμικά, επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη μάχη της φετινής αντιπυρικής περιόδου και είμαστε δίπλα στους εθελοντές μας, τους άγρυπνους φρουρούς των δασών μας,  όχι με λόγια αλλά με πράξεις που ενισχύουν το πολύτιμο έργο τους.

Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη βρίσκει λύσεις στα μεγάλα προβλήματά της.

Φωτογραφία: Γιώργος Ωρολογάς

el da nl en fr de it no es tr

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software