officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σάμος: Νεκρός 50χρονος σε εργατικό δυστύχημα

9 Απρ, 2024 - 09:04
Σάμος: Νεκρός 50χρονος σε εργατικό δυστύχημα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στο Βαθύ της Σάμου, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (πίσω από την εφορία) στο πλαίσιο εργασιών τοποθέτησης πάνελ.

Ο εργαζόμενος, 50χρονος οικοδόμος, έπεσε από μεγάλο ύψος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο  σε σοβαρή κατάσταση για να υποκύψει μετά απο λίγο.

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου έκανε αυτοψία στο χώρο, πήγε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τους συναδέλφους του, ενώ έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χίο. 

«Άλλος ένας συνάδελφός μας δεν γυρνάει σπίτι του σήμερα, συνέχεια των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί στο νησί μας!» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και προσθέτει:«Άλλος ένας συνάδελφός μας δεν γυρνάει σπίτι του σήμερα, συνέχεια των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί στο νησί μας!» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και προσθέτει:

"Ένα χρόνο πριν μάλιστα στο άλλο κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ πάλι ένας συνάδελφος οικοδόμος είχε χτυπήσει μετά από πτώση από σκαλωσιά, γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την εκτέλεση των εργασιών που έκανε.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο όλες οι επισημάνσεις και καταγγελίες μας για το σε τι συνθήκες εργάζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Δε φταίει η “κακιά η ώρα”, αλλά το ότι τα μέτρα και τα μέσα προστασίας της ζωής μας θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια. Δε γίνεται σε ένα έργο του Δημοσίου με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της τάξης του 1,2 εκ ευρώ, να μη λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια ατυχήματα ή και δυστυχήματα ή ακόμα και μικροτραυματισμούς σχετικά συχνούς σε όλη τη χώρα και στη Σάμο και να μην υπάρχει Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά το συγκεκριμένο τμήμα να βρίσκεται στη Χίο με μόλις 3 επόπτες για όλο το Βόρειο Αιγαίο. "

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software