Κοινωνία

Ανακύκλωση στο 15109

6 Δεκ, 2017 - 08:12
Ανακύκλωση στο 15109

 Η καθαριότητα του Δήμου Σάμου και η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνονται με τη συνεργασία των δημοτών και του Δήμου, σ αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε ένας πενταψήφιος αριθμός οπού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

«Ο Δήμος Σάμου έχει υπογράψει συμβάσεις που αφορούν την ανακύκλωση ειδών συσκευασίας (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) αλλά και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων. Με στόχο τη συλλογή των εν λόγω απορριμμάτων, από φορείς που έχουν ήδη συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό 15109, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά για τις ποσότητες προς απόρριψη αλλά και το είδος αυτών.

Ο Δήμος Σάμου, συγκεντρώνοντας τα σχετικά αιτήματα θα προβεί στη συλλογή τους έπειτα από σχετική συνεννόηση. Η ως άνω διαδικασία επιτόπιας συλλογής από φορείς και επιχειρήσεις αφορά μόνο το χρονικό διάστημα έως την τοποθέτηση των μπλε κάδων μετά την οποία η απόρριψη θα γίνεται σε αυτούς.

Ειδικότερα για τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλείστε έως τις 22 Δεκεμβρίου να μας κοινοποιήσετε συγκεντρωτική κατάσταση των προς συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς απόσυρση, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες σχετικές εσωτερικές διαδικασίες (πρωτόκολλα καταστροφής κτλ).

Στην κατάσταση θα πρέπει να καταγράφονται οι ποσότητες των ηλεκτρικών συσκευών αναλυτικά ανά σχολική μονάδα καθώς και του χαρτιού (βιβλία, φωτοτυπικό χαρτί κ.α) προκειμένου να σχεδιαστεί από πλευράς του Δήμου η συλλογή και μεταφορά τους. Η ανταπόκρισή σας στην ως άνω διαδικασία θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της ανακύκλωσης αλλά και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.»

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι