officeart horizontal  

 

Οικονομία

ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17 Μαρ, 2023 - 11:03
ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Το event χεδιάστηκε για να αναδείξει τη μοναδικότητα του νησιού της Σάμου, στην πολλά υποσχόμενη Ολλανδική αγορά. Υλοποιείται σε συνεργασία με το άκρως βοηθητικό στελεχειακό δυναμικό του Γραφείο ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες, την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία, το Δήμο Ανατολικής Σάμου, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και τον ΕΟΣ Σάμου. Υποστηρίζεται από τους τουριστικούς πράκτορες και τον παραγωγικό ιστό της Σάμου.

Πρόκειται για μια διαδραστική οινογαστρονομική και τουριστική παρουσίαση της Σάμου, ως ελκυστικού προορισμού, στον ιδιαιτέρως διαμορφωμένο και καλαίσθητο χώρο του DE KOOKFABRIEK στο Άμστερνταμ. Εκεί, έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς μια σειρά από σημαντικά events που προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων, της υψηλής εστίασης, του οινικού κόσμου καθώς και εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Μ.Μ.Ε.

Ο Σαμιώτης chef Aνδρέας Λαγός, προσφερόμενος ανιδιοτελώς, θα παρουσιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο διαδραστικά την αυθεντική σαμιώτικη κουζίνα, μέσα από ένα live cooking workshop στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Σε 8 cooking stations του χώρου και σε κοινή θέα, θα ξεδιπλωθεί όλη η φιλοσοφία της σαμιώτικης διατροφής, η κουλτούρα που διέπει τη σαμιακή παραδοσιακή γαστρονομία σε συνδυασμό με το μοναδικό, σαμιώτικο μοσχάτο κρασί.

5. DE KOOKFABRIEK

Η «ομάδα εργασίας», άνθρωποι που ξεχωρίζουν για την κοινωνική κι επαγγελματική τους διαδρομή, θα μαγειρέψουν «σαμιώτικα» κάτω από τις οδηγίες του παρακινητικού Ανδρέα Λαγού κι ύστερα, θα γευτούν όλοι οι προσκεκλημένοι τις δημιουργίες τους, μαζί με τις διαχρονικά ξεχωριστές «Ψηλές Κορφές» του Συνεταιρισμού.

Στη διάρκεια των event θα γίνουν και τουριστικές παρουσιάσεις για το νησί της Σάμου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν οπτικοποιημένες ξεναγήσεις στους σημαίνοντες αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Σάμου, στα ιστορικά σημεία, το γεωφυσικό ανάγλυφο, τους ορεινούς αμπελώνες με τις πεζούλες ξερολιθιάς, τα σπήλαια και τα φαράγγια, τις ακρογιαλιές και την πυκνή βλάστηση, τα ξωκλήσια και τις φυσικές καλονές, τις πόλεις και τα χωριά, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού του Πυθαγόρα, με τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή και τους αληθινά φιλόξενους ανθρώπους του.

2. ΚΡΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥΗ καινοτόμα αυτή «εμφάνιση» της Σάμου στην Ολλανδική τουριστική αγορά θα κλείσει την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, με τον πιο νόστιμο και φιλόξενο τρόπο: Γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, μέσα στους άνετους χώρους του Kookfabriek, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα γευτούν στο δείπνο το εκπληκτικό μενού που επιμελήθηκε και θα ετοιμάσει ο chef του Doryssa Seaside Resort, Γιώργος Σακούλης:

Χορτόπιτα με μάραθο, ντόπιο ελαιόλαδο και αγριόχορτα.

Σαγανάκι από γραβιέρα Σάμου σε γλάσσο σούμας με μέλι, που θα συνδυαστεί με «Ψηλές Κορφές».

Σαλάτα με χαμάδες, κάππαρη, κρίταμο, παξιμάδι χαρουπιού κι αρμόγαλο Σάμου που θα συνοδεύσει το ροζέ ημίξηρο «Βαβέλ».

Κι ακόμη, ένα «κεσκέκι» Σάμου με αρνάκι, σιγοψημένο για ώρες και «ξυνόχοντρο» που θα συνδυαστεί με τον υπέροχο «Ερημίτη» ένα από τα εκπληκτικά κρασιά του Συνεταιρισμού, της σειράς των «Άθικτων Οίνων».

Θα ακολουθήσει ψαράκι με σάλτσα κακαβιά και το σαμιώτικο «Μοσχάτο Άσπρο» ενώ για επιδόρπιο θα σερβιριστεί ένας εκπληκτικός μπακλαβάς, με σάλτσα από το παλαιωμένο Samos Nectar.

Θα συνοδεύεται από το Samos Vin Doux, το νούμερο 1 σε πωλήσεις γλυκών κρασιών, vin de liqueur.

Στο τέλος των επιμέρους events οι εκπρόσωποι του Δήμου Ανατολικής Σάμου και των συμμετεχόντων φορέων θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού και των δημοσιογράφων, στοχεύοντας στη μέγιστη προσέλκυση επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες στη Σάμο.

Επίσης, θα γίνει κλήρωση για ένα ταξίδι εξοικείωσης επιλεγμένων επισκεπτών (travel agents & media) στη Σάμο, στο οποίο ο ΕΟΤ θα καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software