officeart horizontal  

 

Οικονομία

Σάμος: Ξεκίνησε ο δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

19 Ιουν, 2024 - 02:06
Σάμος: Ξεκίνησε ο  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

Ξεκίνησε το Σαββάτο 15/6/2024 ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Βόρειο τμήμα του νησιού της Σάμου και το Σαββάτο 22/6/2024 θα ξεκινήσει στην Ικαρία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα κοινοποιείται στις τοπικές ελαιοκομικές κοινότητες, από τον ανάδοχο του έργου.

Οι  ελαιοπαραγωγοί πρέπει  να ανοίξουν τα περιφραγμένα κτήματα και να διευκολύνουν την πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού, απομακρύνοντας εμπόδια, όπως κλαδιά, ελαιόδιχτα κλπ.

Οι ψεκασμοί γίνονται με μηχανοκίνητα μέσα (τρακτέρ, αυτοκίνητα) και συνεργεία πεζών ψεκαστών.

Οι βιοκαλλιεργητές και οι μελισσοκόμοι, θα πρέπει να επισημάνουν επαρκώς τα κτήματα και τα μελισσοκομεία τους αντίστοιχα, ώστε το συνεργείο ψεκασμού να κρατήσει τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Επισημαίνεται ότι στις ελαιοκομικές περιοχές που οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων διαφωνούσαν με τη διεξαγωγή του προγράμματος ή τη μέθοδο δακοκτονίας, οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδέντρων τους από τον δάκο. Στις περιοχές αυτές, οι ελαιοπαραγωγοί δεν θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας κατά την έκθλιψη του ελαιοκάρπου.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να βρίσκονται στα κτήματα τους, έτσι ώστε να υπάρχει και ο κοινωνικός έλεγχος της εκτελούμενης εργασίας, εκτός από τον υπηρεσιακό.

el da nl en fr de it no es tr

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software