Συνεδριάσεις χωρίς αποτέλεσμα ...

0
0
0
s2smodern

Χωρίς να εξαχθεί κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα αλλά πολύ περισσότερο χωρίς η Δημοτική αρχή να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση - ανοικτή συζήτηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη απο κόσμο, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου όπου και επιγραμματικά καταγράφονται τα εξής: 

Η μεγάλη αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου της πρωτεύουσας που βλέπει άλλο ένα καλοκαίρι όχι μόνο να μην αυξάνει την κίνηση των επισκεπτών στη πόλη της Σάμου αλλά και να χάνει ένα σημαντικό κομμάτι απο τους επισκέπτες κρουαζιεροπλοίων καθώς και των τουριστών απο την Τουρκία. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Κουσάντασι και στην οποία συμμετείχαν αιρετοί σύμβουλοι- αποποιούμενοι όμως την ιδιότητα τους- με τον τουριστικό πράκτορα που διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια την εκδρομική αυτή γραμμή, αυτό που ξεκάθαρα τονίστηκε είναι ότι η πρωτεύουσα του νησιού δεν αποτελεί πλέον θελκτικό προορισμό σε αντίθεση  με το Πυθαγόρειο.

Οι επαγγελματίες της πρωτεύουσας του νησιού διαμαρτύρονται προς την δημοτική αρχή γιατί δεν έχει κάνει κινήσεις που θα βοηθούσαν τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης η οποία σημειωτέων σήκωσε και σηκώνει το μεγάλο βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού.

Κατά την διάρκεια της ανοικτής συζήτησης ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, άν και τρία χρόνια τώρα στη δημοτική αρχή, συνέχισε να ακολουθεί την τακτική της αποποίησης ευθυνών καλώντας τους επαγγελματίες να διαπραγματευτούν καλύτερα (!) στην επόμενη συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία. 

Ο επιχειρηματικός κόσμος στο Βαθύ της Σάμου έχει δει τον τζίρο του κύκλου εργασιών των καταστημάτων του να μειώνεται τραγικά απο χρόνο σε χρόνο ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι σταδιακά σε βάθος χρόνου σταμάτησαν να λειτουργούν ξενοδοχεία στη πόλη της Σάμου, καθώς και της κακής οργάνωσης και προγραμματισμού στην εκτέλεση ζωτικών έργων, όπως ο βιολογικός της πόλης και η παραλιακή ζώνη, που κατέληξαν να γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα στην χειρότερη οικονομική στιγμή για την χώρα και τον τόπο. 

Η ολοκλήρωση των έργων δεν άφησε περιθώριο ανακούφισης αφού συνέπεσε χρονικά με την έξαρση του μεταναστευτικού - προσφυγικού θέματος που εξελίχθηκε σε σημαντικό πρόβλημα για την πόλη της Σάμου, τις συνέπειες του οποίου ακόμα αντιμετωπίζει.

Η άποψη μας 

Η ανάκτηση της τουριστικής ταυτότητας για το Βαθύ της Σάμου δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αποφέρει καρπούς απο την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται ψύχραιμη ανάγνωση του προβλήματος, βελτίωση ιδιωτικών και δημόσιων υποδομών, βελτίωση και αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, ανάπτυξη της ανάλογης επιχειρηματικής συνείδησης μακριά απο λογικές μιας κακώς εννοούμενης δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας.

Σίγουρα μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, χρειάζεται υπομονή, στόχευση και δουλειά. Οι τοπικές αρχές όμως πρέπει να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον ομαλότητας ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν οι πρωτοβουλίες αυτές απερίσπαστα και να μπορούν να είναι αποδοτικές σε βάθος χρόνου.

Νέα, Ειδήσεις, Σάμος

e-genius.gr ...intelligent web software