Πολιτική

Νέα δήλωση Βίτσα για κύκλωμα διακινητών στη Σάμο. Ακούνε τον υπουργό οι διωκτικές αρχές;

11 Δεκ, 2018 - 05:12
Νέα δήλωση Βίτσα για κύκλωμα διακινητών στη Σάμο. Ακούνε τον υπουργό οι διωκτικές αρχές;

Επαναφέρει, άλλη μια φορά, σε συνέντευξη του τον ισχυρισμό ότι υπάρχει κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Σάμο, ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS 24/7 ο κ. Βίτσας χαρακτηριστικά δήλωσε: ''(...) Στη Μόρια σήμερα βρίσκονται κάτω από 5.000 άνθρωποι. Στην Κω κάτω από 1000, στη Χίο περίπου 1200, στη Λέρο σχεδόν 800, στη Σάμο σχεδόν 4.000. Είμαστε έτοιμοι για το ξεχειμώνιασμα, είναι επιτυχημένη η προσπάθεια του ΥΜΕΠΟ για μεταφορά ανθρώπων στην ενδοχώρα, με εξαίρεση τη Σάμο, για την οποία λαμβάνουμε ειδικά μέτρα. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, επιπλέον 2.000 άτομα έχουν δικαίωμα να έρθουν στην ενδοχώρα. Οι ροές είναι τελευταία γενικά χαμηλές με εξαίρεση τη Σάμο, όπου χθες έφτασαν 112 άτομα, υπάρχει ένα κύκλωμα διακίνησης με επίκεντρο τη Σάμο. Από τα βόρεια σύνορα οι ροές επίσης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες.(...)''

Ο κ. Βίτσας είχε επαναλάβει τον ισχυρισμό αυτό και στην πρόσφατη συνάντηση του με την αντιπροσωπεία φορέων στη Σάμο χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος όταν του ζητήθηκε από τους φορείς, απαντώντας ότι ''η Σάμος δεν ειναι Νέα Υόρκη, είναι μικρός τόπος''.

Το σίγουρο είναι ότι με τις καταγγελίες αυτές του υπουργού θα έπρεπε να ασχοληθούν οι διωκτικές αρχές και καλό πιστεύουμε θα είναι να ερωτηθούν σχετικά, αν δηλαδή είναι σε γνώση τους οι καταγγελίες και αν ερευνώνται. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι