officeart horizontal  

 

Πολιτική

Κλειστά Hot Spot με χρηματοδότηση ΕΕ

7 Αυγ, 2020 - 11:08
Κλειστά Hot Spot με χρηματοδότηση ΕΕ

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με έκδηλη χαρά, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ ενέκρινε την εκταμίευση 130 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των τριών κλειστών hot spot στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι που οφείλεται αυτή η “απλοχεριά” της ΕΕ.

Την απάντηση την γνωρίζουν οι νησιώτες. Η ΕΕ έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους νησιώτες ούτε για τους πρόσφυγες. Ο ζήλος της στο να χρηματοδοτήσει με νέο πακτωλό χρημάτων την κατασκευή των κλειστών hot spot στα νησιά, δείχνει το πόσο πολύ την ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτή η επιλογή της, η οποία καταδικάζει τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμοι χώροι εγκλωβισμού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Αυτή η αντιδραστική και επικίνδυνη στόχευσή της προφανώς και διευκολύνει και τους επιθετικούς σχεδιασμούς της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλά υπόλογος γιατί ως κυβέρνηση στήριξε τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και δημιούργησε τα hot spot της ντροπής και της εξαθλίωσης, αλλά και γιατί συνεχίζει να λέει ψέματα στους νησιώτες ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ είναι κατά των κλειστών κέντρων!

Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής της ΕΕ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με την αγωνιστική μαζική δράση των νησιωτών, που απορρίπτουν την προπαγάνδα και τα όποια ανταλλάγματα και αρνούνται να γίνουν τα νησιά οι φυλακές απελπισμένων της ΕΕ.

                      

ΑΘΗΝΑ 4/8/2020                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software