officeart horizontal  

 

Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Τεράστιες ευθύνες του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το άνοιγμα των σχολείων

11 Ιαν, 2021 - 10:01
Λαϊκή Συσπείρωση: Τεράστιες ευθύνες του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των δημοτικών , νηπιαγωγείων και Ειδικών σχολείων για την Δευτέρα 11 Γενάρη και την έναρξη της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια. Κι’ όμως, από τότε που έκλεισαν με το τελευταίο lockdown, καθώς και όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Μάρτη του 2020, δεν έγινε απολύτως τίποτα που να διασφαλίζει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αγνόησαν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μέτρα προστασίας της υγείας, για τμήματα 15 μαθητών, για επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς , για διορισμούς των δασκάλων και καθηγητών που απαιτούνται, για επαρκή και δωρεάν χορήγηση μέσων προστασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Λοιδόρησαν, συκοφάντησαν και χτύπησαν με τα ΜΑΤ τις μαθητικές κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 Τεράστιες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου γιατί κινείται στη λογική της διαχείρισης της υπάρχουσας απαράδεκτης κατάστασης, χωρίς να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί λύσεις.

Όλα αυτά σε ένα δήμο όπου ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη, έχει προκαλέσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα, με σχολεία κατεστραμμένα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τους απαιτούμενους προκατασκευασμένους οικίσκους να «αγνοούνται», χαμένοι στην αλληλογραφία δήμου και αρμόδιων υπουργείων.

Οι επισκευές σχολικών κτιρίων με μικρότερα προβλήματα που έγιναν, δεν καλύπτουν όλα τα σχολεία με πολλά απ’ αυτά να παραμένουν στην τηλεκπαίδευση. Οι αναγκαίες προσωρινές μεταστεγάσεις γίνονται με τα απαράδεκτα κυβερνητικά κριτήρια των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Οι επανειλημμένες και επίμονες προτάσεις μας , για άμεση εξεύρεση ή ενοικίαση αιθουσών από το δήμο , για άμεση προμήθεια των οικίσκων και διευθέτηση των χώρων εγκατάστασής τους (δημοτικά οικόπεδα και ανενεργά στρατόπεδα), για άρση της επικινδυνότητας ετοιμόρροπων κτιρίων στους δρόμους πρόσβασης στα σχολεία που μπορούν να λειτουργήσουν, μαζί με τις προτάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια που προαναφέραμε, αγνοούνται από τη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή αντί να εγκαλέσει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη ολιγωρία της, απευθύνει φιλοφρονήσεις και φροντίζει να μην τη στενοχωρεί. Αντί να πάρει αποφασιστικά και άμεσα μέτρα, απευθύνει εκκλήσεις για «ομοψυχία και ενότητα», εφησυχάζει τη κοινωνία ότι «όλα θα πάνε καλά» και τελικά αποδέχεται την λειτουργία των σχολείων με χειρότερους υγειονομικούς όρους απ’ ότι πριν το σεισμό.

Δεν πρέπει να χαθεί πλέον ούτε λεπτό.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια και όρους υγιεινής για όλους.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία.

Οι γονείς , οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με το εργατικό κίνημα και τους άλλους λαϊκούς φορείς, πρέπει να πρωτοστατήσουν για να δοθούν άμεσες και ικανοποιητικές λύσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να παλεύει για όλα αυτά και θα είναι στο πλευρό τους.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software