officeart horizontal  

 

Πολιτική

Όλοι Μαζί για τη Σάμο : Αναγκαίο για το κοινό καλό να προχωρήσουμε

18 Ιαν, 2021 - 01:01
Όλοι Μαζί για τη Σάμο : Αναγκαίο για το κοινό καλό να προχωρήσουμε

Ζούμε σε μια πραγματικότητα όπου παρά τα μεγάλα λόγια και τις ηχηρές δηλώσεις γονείς και παιδιά, που τα σχολεία τους έχουν υποστεί βλάβες από τον φονικό σεισμό, ταλαιπωρούνται, ενώ οι μαθητές 2 ταχυτήτων είναι πραγματικότητα.

Λάβαμε την Παρασκευή 15/1/21 το μεσημέρι, ως δημοτικοί σύμβουλοι, πρόσκληση για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με θέμα τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, χωρίς η πρόσκληση αυτή να συνοδεύεται από οποιαδήποτε εισήγηση σχετικά με το κατεπείγον ζήτημα που θα συζητηθεί. Κανείς, όσο κακόπιστος και να είναι, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, με υπεύθυνη στάση ως πλειοψηφών συνδυασμός, βάζουμε πάνω από όλα αυτό που θεωρούμε καλό για το τόπο μας , που τόσα δεινά έχει υποστεί.

Παραβλέπουμε οποιαδήποτε πρόθεση στείρας αντιπολίτευσης και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ό,τι θεωρούμε χρήσιμο στο πλαίσιο της πολύ δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθήσαμε δυστυχώς μέσα από τις φωτογραφίες, που με πληθώρα ανεβαίνουν στο face book, τη Δημοτική Αρχή να προχωρεί σε συνεχείς συσκέψεις, συναντήσεις με τους γονείς και τους συλλόγους τους , με τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, και τους τεχνικούς και τους εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει το έργο του σχεδιασμού και των αποκαταστάσεων. Ουδείς από τη Δημοτική Αρχή κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετέχει, να ενημερωθεί και να συνεισφέρει. Και όταν όλη αυτή διαδικασία που έγινε με ευθύνη και συντονισμό της Δημοτικής Αρχής έφτασε στο απροχώρητο, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, παρά το γεγονός ότι είναι αναρμόδιο και δεν έχει αποφασιστικό ρόλο, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς από τις διατάξεις και τις υπερκείμενες Αρχές.

Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα ως παράταξη να μη συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τοΝ λόγο της αναρμοδιότητας που αναφέρουμε ,για τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στην όλη διαδικασία που προηγήθηκε, αλλά και γιατί ήμασταν σίγουροι, όπως αποδείχτηκε, ότι, πέραν του μετατοπισμού των ευθυνών ,καμία ουσιαστική και ξεκάθαρη εισήγηση δεν θα έρχονταν για συζήτηση. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες, να αφήσει στην άκρη τα ευχολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ασκήσει διοίκηση. Αυτός που διοικεί +έχει καθήκον και υποχρέωση να παίρνει ξεκάθαρες αποφάσεις για το καλό του τόπου. Αναπόφευκτα η διοίκηση έχει και κόστος και κάποιους συμπολίτες μας μπορεί να στεναχωρήσει . Όμως είναι αναγκαίο για το κοινό καλό να προχωρήσουμε. Εμείς δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι, έχοντας ως μοναδική κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον τόπο μας θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε κάθε απόφαση και ενέργεια που θα θεωρούμε χρήσιμη για τον Δήμο μας,

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software