officeart horizontal  

 

Πολιτική

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

2 Μαρ, 2021 - 01:03
“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση, καταθέσαμε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  ως δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ»  να συζητηθούν σε επόμενη τακτική συνεδρίαση  δύο σοβαρά ζητήματα, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έχει θέσεις.

Αφορούν:

  1. Το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, όπου δρομολογούνται σοβαρές αντιδημοκρατικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα: Την πλήρη κατάργηση της απλής αναλογικής  και την εκλογή από τον 1ο γύρο με 43% του Δημάρχου και της πλειοψηφούσας παράταξης που θα παίρνει το 60% των εδρών, την επαναφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά 5ετία, τη μείωση του αριθμού δημοτικών συμβούλων στο Δήμο μας από 27 σε 21, την περαιτέρω θεσμική υποβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων και του τρόπου εκλογής τους (ενσωμάτωση στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου και μείωση αριθμού κοινοτικών συμβούλων) και σειρά πολλών άλλων ρυθμίσεων που καταρρακώνουν τη Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση.
  2. Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια, πέραν της ίδρυσης αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια θεσπίζεται και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η νομοθέτηση της ΕΒΕ  βάζει περιορισμούς στην πρόσβαση των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και θα επιφέρει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες σε μαθητές και ΑΕΙ, στις πόλεις και τις περιφέρειες που αυτά εδρεύουν. Την ίδια στιγμή, η πρόσβαση στα ιδιωτικά κολέγια δεν προϋποθέτει καμία βάση εισαγωγής παρά μόνο τη δυνατότητα καταβολής διδάκτρων. Επειδή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα 3 τμήματά του που εδρεύουν στη Σάμο θα υποστούν δραματική μείωση των φοιτητών που θα θέσουν επιτακτικά ζήτημα βιωσιμότητάς του  πρέπει  η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και οι φορείς του Αιγαίου  να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην ενημέρωση του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου ότι επίκειται συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρα (Τετάρτη 3.3.21) για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, του επισημάναμε ότι αυτή εξυπηρετεί καθαρά τους επικοινωνιακούς σκοπούς της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για τις υπερδομές-φυλακές ψυχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την τοπική μας κοινωνία και θέλουν άμεσες λύσεις είναι: η ουσιαστική και αποτελεσματική ανταπόκριση της κυβέρνησης με την οικονομική ενίσχυση και στήριξη των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας και την γρήγορη αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών (σχολείων, λιμανιών, δρόμων, εκκλησιών, μνημείων) που καρκινοβατεί (ιδιαίτερη ανησυχία μας προκάλεσε η αναφορά του Δημάρχου ότι δεν έχουν δοθεί χρήματα ούτε να φτιαχτούν οι υποδομές για να δεχτούν τις προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες) και  η αντιμετώπιση από την πλευρά των κρατικών φορέων της έξαρσης της πανδημίας covid-19 στο νησί  μας με αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής θωράκισής του.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software