officeart horizontal  

 

Πολιτική

Πατριαρχική γυναικοκτονία

3 Αυγ, 2022 - 12:08
Πατριαρχική γυναικοκτονία

Δεν είναι αγάπη, ούτε πάθος

Δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε η ζήλια

Δεν είναι οικογενειακή τραγωδία

Είναι η πατριαρχική γυναικοκτονία.

Τρεις γυναικοκτονίες το τελευταίο 48ωρο στην Ελλάδα, μία Ευρωπαϊκή χώρα, με μία από αυτές να αφορά ένα κορίτσι μόλις 17 χρονών, χωρίς βέβαια η νεαρή ηλικία της δολοφονημένης γυναίκας να την καθιστά περισσότερο τραγική από τις γυναικοκτονίες των άλλων 12 γυναικών μέσα στο 2022!

Η αυξητική τάση των κακοποιήσεων και των δολοφονιών γυναικών από συζύγους, πρώην συντρόφους, εγγονούς ή και γιούς που θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη και κτήμα τους, που θέλουν να την τιμωρήσουν προκαλώντας ακόμα και τον θάνατό της, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Όσο οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιδρούν απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία, την σεξουαλική βία, την ψυχική ή και σωματική κακοποίηση, από κάποιον σύντροφο ή συγγενή, όσο η κοινωνία δεν ανέχεται και αντιδρά απέναντι στην κακοποίηση και τη γυναικοκτονία, τόσο η πολιτεία θα κρίνεται κατά πόσο είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα. Αν δηλαδή έχει πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα δυναμώνουν τις γυναίκες και θα τις ενθαρρύνουν να καταγγείλουν την κακοποίηση τους, θα τους παρέχει ένα επαρκές δίχτυ προστασίας και θα τιμωρούνται επαρκώς οι θύτες.

Η καθυστέρηση να ενταχθεί ο όρος «γυναικοκτονία» στον ποινικό μας κώδικα, η έλλειψη τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών στα σχολεία, η μηδενική σχεδόν συμπερίληψη της έμφυλης διάστασης στα σχολικά εγχειρίδια ( όπως μεταξύ άλλων προβλέπει εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που από το 2018 έχει επικυρώσει και θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση Σύριζα ) η μη επαρκής επιμόρφωση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, η έλλειψη συνεχούς ελέγχου για την σωστή αντιμετώπιση καταγγελιών έμφυλης βίας, είναι μερικές από τις τραγικές ελλείψεις και καθυστερήσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ.

Χρειάζεται εγρήγορση και μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Δεν θα περιμένουμε να γίνουμε Μεξικό για να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που δημιουργούν τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, όπως η πατριαρχία και οι κοινωνικές και έμφυλες ανισότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη δεσμευτεί στο πρόσφατο Συνέδριο του για τη νομική αναγνώριση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας και τις πολιτικές ισότητας που θα εφαρμόσει στη νέα Προοδευτική Κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και πλέον είναι εφικτή.

Καμία ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες.

Κάθε γυναίκα που σιωπηλά υπομένει και κάτω από το βάρος του στιγματισμού κρύβει τα σημάδια που προκαλούν η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία στη ψυχή και το σώμα της ίσως είναι η επόμενη στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών.

Να ενταχθεί τώρα ο όρος «γυναικοκτονία» στον ποινικό μας κώδικα όπως ήδη δύο φορές έχει ζητήσει με σχετική τροπολογία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software