officeart horizontal  

 

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ : ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο επέκταση του προσήνεμου μόλου Όρμου Μαραθοκάμπου

10 Ιουν, 2023 - 10:06
ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ : ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο επέκταση του προσήνεμου μόλου  Όρμου Μαραθοκάμπου

Απεντάχθηκε, τελικά, από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο «Επέκταση του προσήνεμου μόλου λιμένος Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου» τελικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων Ευρώ.

Την ένταξη του έργου με αρχικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια Ευρώ είχε ανακοινώσει τον Μάιο του2022 στον διετή απολογισμό του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου η Πρόεδρος του κ. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του οργάνου και τις σχετικές δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Την ένταξη του έργου με τον τελικό προϋπολογισμό των 8 εκατομμυρίων Ευρώ επιβεβαίωσε δημόσια  ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλειος Πανουράκης στις 3 Ιανουαρίου 2023 μιλώντας στο ΚΕΠ  Μαραθοκάμπου κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της τοπικής Δημοτικής κοινότητας  παρουσία του Δημάρχου κ. Α. Λυμπέρη, πλήθους αυτοδιοικητικών, πολιτικών παραγόντων και πολιτών από την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου.

Το έργο «Επέκταση του προσήνεμου μόλου λιμένος Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου» είχε ενταχθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης  για τρεις βασικούς λόγους:

 α) Αφορούσε την ολοκλήρωση, την λειτουργικότητα και την ασφάλεια τόσο του τουριστικού αγκυροβολίου όσο  και του συναπτού αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής

β) Διέθετε  πλήρως ώριμες και επικαιροποιημένες τεχνικές μελέτες και όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο αδειοδοτήσεις

γ) Είχε την δυνατότητα να ολοκληρωθεί, το αργότερο, εντός τριετίας όπως προβλέπει ο κανονισμός ένταξης έργων στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που, σύμφωνα με τα ως τώρα ισχύοντα,  λήγει το 2026.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις δεσμεύσεις της, το απένταξε κι ας ήταν το μοναδικό στο Νομό της Σάμου για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Άραγε τι έχουν να πουν στο Λαό του Μαραθοκάμπου και της Σάμου γι’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις ο ρέκτης πρώην βουλευτής , καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στεφανάδης και οι παρακοιμώμενοι του από τον Δήμο Δυτικής Σάμου και από  την Περιφερειακή Αρχή;

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software