Πολιτισμός

Ο ΕΟΣ στην HORECA 2020

13 Φεβ, 2020 - 05:02
Ο ΕΟΣ στην HORECA 2020

Δίνουν το χρυσαφένιο τους χρώμα και μιλούν στην καρδιά ακόμα και του πλέον αυστηρού οινόφιλου.

Τα ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, για μια ακόμη φορά, «έκλεψαν τις εντυπώσεις» στη HORECA 2020, πάνω στην Κεντρική Σκηνήτης Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδοςκαι σε παρουσιάσειςμε θεματικό άξονα τον ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ. H«ευωδιαστή» ποιότητα των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, με το μαγευτικό πλούτο των αρωμάτων τους και τη χρωματική παλέτα σε μελένιες, χρυσές και καραμελένιες ανταύγειες εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως εκφραστικά στη συνδιαμόρφωση οινογαστρονομικών τάσεων .

Στο κατάμεστο Hall 4 της HoReCa, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2020, οι Σαμιώτες executivechefs Βαγγέλης Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής,μαζί με τον executive pastry chef Γιάννη Ζωγράφο παρουσίασαν μέσα από πρωτοποριακές και καινοτόμες συνταγές, τη γκάμα κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Οι δημιουργίες τους, ευφάνταστες και υψηλής τέχνης, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου η οποία αναφέρθηκε επαινετικά σε αυτές καθώς και«στην κοπιώδη χειρωνακτική εργασία των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου, η οποία και προσφέρει στην Ελλάδα ένα σημαντικότατο όφελος εκ τωνεξαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ένα σημαντικό όνομα ποιότητας στις διεθνείς οινικές αγορές». Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Τάσος Πρωτοψάλτης, εξήρε τα θέλγητρα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου τονίζοντας πως «ο Συνεταιρισμός φαίνεται να έχει θέσει ως στόχο του τη διατήρηση της αδιαμφισβήτητης ποιότητας των οίνων που παράγει αλλά και την «ταυτοποίηση» της σαμιακής οινογαστρονομίας διεθνώς».

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Θεόφιλος Βαφείδης, μίλησε για τη σαμιακή του καταγωγή και πόσο περήφανος νοιώθει για τη γενέτειρά του και τα κρασιά της, επισημαίνοντας ότι «το σαμιώτικο κρασί είναι ο καλύτερος συνοδός στις στιγμές χαράς και γλεντιού, στα επιχειρηματικά δείπνα, στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά και στις πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις, καθώς μέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων Chef και PastryChef έχουν κατακτήσει και το χώρο της υψηλής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουριστικής οινογαστρονομίας». Εμπνευσμένα πιάτα και οινογευστικοί συνδυασμοί: O ex. Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, δημιούργησε: Γαρίδες τεμπούρα με παπαρούνα, σελινόριζα μπρεζέ με σαφράν και «Ψηλές Κορφές», τουιλ ταπιόκας και σάλτσα σαφράν με ούζο και γάλα καρύδας. Μπαρμπούνι γεμιστό με προσούτο Ευρυτανίας, ταλιατέλα κολοκύθι πουρε τοπιναμπούρ με ακάι και σαλτσα μπουγιαμπέσα με «Μοσχάτο άσπρο».

O ex. Chef Ασλάνης Παντερλής, ετοίμασε: Πανακότα κοτόπουλο πάνω σε «χώμα» από παξιμάδι σε «Samos Anthemis», κάπαρη και κριταμο, φλέξ παρμεζάνας, chips από πέτσα κοτόπουλο, elastic από καλαμπόκι και πούδρα προσούτο, με μαγιονέζα από μελάνι σουπιάς. Σεβίτσε σολομού πανω σε κράκερ ρυζιού, σπανάκι με μήλο και σάλτσα μπισκ, αρωματισμενο με «Ψηλές Κορφές», γκρέιπφρουτ και χαμομήλι.

O ex. pastrychef Γιάννης Ζωγράφος, για επιδόρπιο δημιούργησε μια απολαυστική «σούπα σοκολάτας» αρωματισμένη με το εκπληκτικό, λιαστό και παλαιωμένο 6 χρόνια, «SamosNectar». ΗΟRECA 2020 Στη HORECA 2020 που έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας διεθνώς, περισσότεροι από 127.000 επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν τα μοναδικά και υψηλής ποιότητας κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, ενώ εισηγητές διεθνούς κύρους, F&B managers, εστιάτορες, ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού και σημαίνουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επαγγελματικό στίβο, έμπειροι chefs και αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο παρουσίασαν στo Gastronomy Forum τη συσχέτιση οινογευσίας και γαστρονομίας με την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι