Πολιτισμός

Μύδια πιλάφι( Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

15 Απρ, 2020 - 09:04
Μύδια πιλάφι( Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

Μύδια πιλάφι( Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

• 4-5 κ.σ ελαιόλαδο

• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα (ψιλοκομμένη)

• 5-6 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

• 250 γραμ. ξινόχοντρο

• 1/4 φλ. ούζο

• 1 κιλό μαύρα μύδια (φρέσκα με το κέλυφος-καθαρισμένα και πλυμένα)

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Για τα μύδια πιλάφι, θα χρειαστούμε ένα κιλό φρέσκα μαύρα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα. Κρατάμε τις φουντίτσες από το φινόκιο και τις φυλάμε για το τέλος.

• Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, την καυτερή πιπεριά και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

• Προσθέτουμε το ξινόχοντρο, τα ντοματίνια και το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1/2 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για 10-12΄.

• Τότε, στην επιφάνεια του πιλαφιού χώνουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Ένα καλό ανακάτεμα θα τα βοηθήσει να ανοίξουν ευκολότερα και γρηγορότερα.

• Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τις φουντίτσες από το φινόκιο ψιλοκομμένες.

• Επειδή τα μύδια έχουν αρκετή θάλασσα μέσα τους, η οποία με το άνοιγμά τους θα βγει στο πιλάφι, μην αλατίζετε αν δε δοκιμάσετε πρώτα. Συνήθως δεν χρειάζεται αλάτισμα. Σερβίρουμε το πιλάφι με τέταρτα λεμονιού.

 Πηγή www.argiro.gr

Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube https://bit.ly/3e9AtQp

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι