officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Φεστιβάλ «Ηραία- Πυθαγόρεια»

23 Ιουλ, 2020 - 03:07
Φεστιβάλ «Ηραία- Πυθαγόρεια»

Φεστιβάλ «Ηραία- Πυθαγόρεια»

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν δράσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τους μικρούς μας φίλους στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος». Ομιλήτρια θα είναι η κα Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία, υπεύθυνη στον τομέα «Διάχυση της Επιστήμης» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρόγραμμα δράσεων: 1) "Ουρανογραφία στον καλοκαιρινό ουρανό της Σάμου", Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 στις 20:30, Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Ποιοι είναι οι αστερισμοί του καλοκαιριού και ποια η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία; Η κα Μεταλληνού θα ταξιδέψει στα αστέρια παιδιά κάθε ηλικίας και θα παρατηρήσουν μαζί τον ουρανό της Σάμου και τους αστερισμούς του, δια γυμνού οφθαλμού, από το Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη.

2) "Παρατηρώντας το Σύμπαν με το Διαστημικό Τηλεσκόπιο «Hubble», Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 στις 20:30, Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Μα τι είναι αυτό το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble που όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό και τις σπουδαίες παρατηρήσεις που μας προσφέρει 30 χρόνια τώρα, από τη στιγμή που μπήκε σε τροχιά; Η κα Μεταλληνού θα παρουσιάσει σε παιδιά, κάθε ηλικίας, εικόνες και video μακρινών ουρανίων αντικειμένων, αλλά και των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, όπως το «Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble», έχει καταγράψει. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού δια γυμνού οφθαλμού από το Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη.

3) "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων" , Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 στις 10:30 το πρωί. Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Όταν ανακαλύφθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων οι επιστήμονες θεώρησαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη… αυτή του αρχαίου υπολογιστή: Μα είναι ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο; Στις απορίες των μικρών μας φίλων κάθε ηλικίας θα απαντήσει η κα Μεταλληνού, η οποία θα προβάλλει και ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με αφηγητή τον αείμνηστο καθηγητή Αστροφυσικής Ιωάννη Χίου Σειραδάκη. Έπειτα, θα ακολουθήσει ηλιακή παρατήρηση, με ειδικά ασφαλή γυαλιά για τον Ήλιο, στον προαύλιο χώρο.

Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω COVID-19.

Δήλωση συμμετοχών στο τηλέφωνο :2273061598

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software