Πολιτισμός

Κάτι αλλάζει στην περιοχή του Μαλαγαρίου

25 Αυγ, 2020 - 09:08
Κάτι αλλάζει στην περιοχή του Μαλαγαρίου

Κάτι αλλάζει στην περιοχή του Μαλαγαρίου.

Ο Σύλλογος Φίλων Μαλαγαρίου έκανε δυναμικό ξεκίνημα και μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε και άλλαξε την όψη της παραλίας που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό λιμάνι. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από κατοίκους και φίλους της περιοχής Μαλαγαρίου με στόχο τη βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών, δείχνοντας περίτρανα πως το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη για τον τόπο σου και εθελοντισμός χωρίς όρια.

Γύρω στα μέσα Ιουλίου, ο σύλλογος ξεκίνησε τις δράσεις εθελοντικού καθαρισμού της περιοχής στο Μαλαγάρι , μιας περιοχής που έβριθε από ξερά χόρτα και παλιά παρατημένα σκάφη αναψυχής, που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας . Μέχρι στιγμής ο χώρος καθαρίστηκε, τοποθετήθηκαν στην παραλία, παγκάκια και καλαθάκια σκουπιδιών, που κατασκεύασε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαλαγαρίου, ασπρισμένες πέτρες που οριοθετούν δέντρα, δίνοντας μια ξεχωριστή πινελιά στην όλη προσπάθεια, ενώ αναμένονται ακόμα πολλές εργασίες εξωραϊσμού της περιοχής. Εδώ να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Αν. Σάμου τοποθέτησε και seatrack στην παραλία Μαλαγαρίου για την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

Ο εθελοντισμός και η προσφορά απέδειξαν για άλλη μια φορά πως το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και μεράκι για έναν κόσμο καλύτερο, ο ρόλος του κάθε ένα από εμάς μπορεί να φαίνεται μικρός, όμως δεν είναι καθώς στο σύνολο οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά πως άμα θέλουν, μπορούν.

Πώς μπορεί ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος; Μία ερώτηση που πολλοί τη θέτουν εντελώς ακαδημαϊκά ή ίσως και ρητορικά, στην πράξη όμως ίσως είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζουμε, απλά να το πιστεύουμε.

Κείμενο Λ.Μ φωτογραφία samostimes.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ