Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

ΣEΠTEMBΡΙΟΣ 2020- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ALZHEIMER. Μένουμε συνδεδεμένοι και ασφαλείς.

0
0
0
s2smodern

Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει από κάποια µορφή άνοιας με πιο συχνή τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Στη χώρα µας ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι με άνοια στους οποίους αντιστοιχούν 400.000 φροντιστές, αριθµοί που αναµένεται να αυξηθούν δραµατικά στο µέλλον. Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, μέσωτης λειτουργίας Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια σε περιοχές της Αττικής και Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, και τουπρογράμματος«φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια».

Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστώνκαι εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών. Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν. Η «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια»πιο επίκαιρη από ποτέ Λόγω της νόσου, μεγάλο μέρος των ατόμων με άνοια καταλήγουν να ζουν απομονωμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν πια να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα η φροντίδα τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η πανδημία του COVID-19 έκανε τα πράγματα χειρότερα για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ,Σεπτέμβριος 2020,ηΕταιρείαAlzheimer Αθηνώνδιοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενίσχυση και επέκτασητου προγράμματοςΦροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια, ζητώντας την υποστήριξη και συνδρομή όλωνμας. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19832(με τελική χρέωση μόνο 2,60 ευρώ από σταθερό και 2,48 ευρώ από κινητό). Οι συνεισφορές θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε το πρόγραμμα προκειμένου όλο και περισσότερα άτομα με άνοια, να λαμβάνουν ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα με ασφάλεια στα σπίτια τους. Στο πλευρό των φροντιστών τηρώντας τις αποστάσεις

Η πανδημία αλλάζει τη μεθοδολογίατων δράσεων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, χωρίς όμως να την εμποδίζεινα είναι πάντα σε επαφή με τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους. Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Σάββατο, 26 Σεπτεµβρίου 2020,18.00-21.00,διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα: • Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, προβληματικές συμπεριφορές. Παρασκευή Σακκά, Nευρολόγος-Ψυχίατρος • Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια.Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – δρ. Γεροντολογίας • Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους. Ελένη Μαργιώτη, Νευροψυχολόγος • Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος Στο τέλος των παρουσιάσεων, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210 7210001 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..