officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Δήμος Greifswald αλληλεγγύη για τους μετανάστες-πρόσφυγες

22 Σεπ, 2020 - 07:09
Δήμος Greifswald αλληλεγγύη για τους μετανάστες-πρόσφυγες

Με έγγραφό του στις 21-09-2020 ο αδελφοποιημένος Δήμος Greifswald της Γερμανίας, εκδήλωσε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και τη διάθεσή τους να υποδεχτούν πρόσφυγες και συγκεκριμένα ανήλικα- ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, βάσει της εν εξελίξει τρέχουσας διαδικασίας και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας δήμων και πόλεων της Γερμανίας με τίτλο «Συμμαχία Δήμων & Πόλεων-Ασφαλή Λιμάνια», συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο αδελφοποιημένος Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και την κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνικά νησιά από το μεταναστευτικό – προσφυγικό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυθημερόν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, απηύθυνε ευχαριστήρια επιστολή, προς τον Δήμαρχο Greifswald Dr Stefan Fassbinder, για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύουν όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μικρός νησιωτικός Δήμος όπως η Σάμος, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος επισήμανε ότι για την λύση του προβλήματος απαιτείται η εκπόνηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα βασίζεται στην αντιμετώπιση τόσο του ανθρωπιστικού ζητήματος, όσο και στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο των μεταναστών – προσφύγων όσο και των ευρωπαίων πολιτών. H επιστολή διαβιβάσθηκε αυθημερόν στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου & στο Υπουργείο Εξωτερικών για δικές τους άμεσες ενέργειες.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software