officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Η ιστορία των κατοίκων του Καρλοβάσου αποκτά ψηφιακή μορφή

25 Ιαν, 2023 - 09:01
Η ιστορία των κατοίκων του Καρλοβάσου αποκτά ψηφιακή μορφή

Σε ένα ακόμα ενδιάφερον project προχωρά η Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού στον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Η Φωτόνησος, ως διοργανωτές του Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο, ξεκινά το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης οικογενειακών φωτογραφικών αρχείων που αφορούν στο Καρλόβασι.

Θα φηφιοποιηθούν  οικογενειακές φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, επαγγελματικές ταυτότητες, εμπορικές επιστολές, αρχεία και λογότυπα παλαιών εταιριών, παλαιό προεκλογικό υλικό και αφίσες υποψηφίων, επαγγελματικές κάρτες, παλαιά σχολικά απολυτήρια, δημόσια έγγραφα κ.λ.π..

Όλα τα αρχεία θα σκανάρονται με πολλή προσοχή και, ανάλογα με τον όγκο του υλικού, σε μία ή δύο ημέρες επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους όπως παρελήφθησαν.

Μέρος του ψηφιακού, πλέον, υλικού θα χρησιμοποιηθεί σε απευθείας μεγάλα τυπώματα, τα οποία θα αναρτηθούν σε δημόσιους χώρους κατά τις περιόδους πραγματοποίησης των επόμενων φεστιβάλ, ως ιστορικές και ως εικαστικές παρεμβάσεις, και θα δοθεί σε ψηφιακή μορφή στους καλλιτέχνες οι οποίοι θα κληθούν να εμπνευστούν από αυτό και να δημιουργήσουν σχετικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φωτόνησου," Η ενασχόληση του φεστιβάλ με την ιστορία του νησιού δεν έχει μόνο τον χαρακτήρα μιας νοσταλγικής ματιάς στο παρελθόν. Θέλουμε κοιτάζοντας προς τα πίσω να σχηματίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του παρόντος και να φωτιστούν, κατά το δυνατόν, πιθανές εκδοχές του μέλλοντος.

Για τον σκοπό αυτό σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με ιστορικούς και ερευνητές, με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Βαθύ, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και με όσους φορείς και ιδιώτες μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Στο μέλλον, και ανάλογα με τον όγκο του υλικού, θα εξεταστεί η πιθανότητα να προχωρήσουμε στην έκδοση ενός ή περισσοτέρων βιβλίων με τα αρχεία που θα έχουν συγκεντρωθεί."

Για τη συγκέντρωση του υλικού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., να τηλεφωνούν απευθείας στον Αποστόλη Γιαννακόπουλο (6974367418) ή να στέλνουν μήνυμα στις σελίδες της Φωτονήσου στο facebook https://www.facebook.com/photonisosarts και https://www.facebook.com/artphotonisos.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software