Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Όταν αντάμωσαν οι χοροί...

0
0
0
s2smodern

«Όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου» είχε πεί ο Κ. Καβάφης και η ετήσια παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σάμου) έκανε αυτό ακριβώς.

Χορός, μουσική, τραγούδι, χαμόγελο, χειροκρότημα μα κυρίως καλή διάθεση ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην 24η ετήσια παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων με τον τίτλο «Σαν ανταμώνουν οι χοροί… κράτα λευκό μαντήλι» στο θέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

18424950 10207610409893010 1657138197 n

Στην κατάμεστη αίθουσα τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από τη Δράμα, Σάμο-Ικαρία, Β. Αιγαίο, Δυτική Μ. Ασία , μια ιδιαίτερη παρουσίαση της Κρήτης του «Χθες» , με παλιούς χορούς της Κρήτης αλλά και μια μουσικοχορευτική προσέγγιση του Ερωτόκριτου (Β. Κορνάρος). Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι Κ.Μαυρίκης(σαντούρι) , Η.Μαυρίκης(λαούτο), Β.Σαράντου (βιολί), Απ. Βελισκάκης (κρουστά), Αστρινός Ζαχαριουδάκης (κρητική λύρα), Αν.Μητρούσης (νταϊρέ), Β.Παπουτσής (νταϊρέ), Ν.Σίσκος (λύρα), Γ.Ταντσινής(γκάϊντα, λύρα), συμμετείχαν οι κυρίες Ε.Περπιράκη και Όλγα Αξιώτη (φωνή).

Κατά την έξοδο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου επεφύλασσε μια γευστική έκπληξη σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, προσφέροντας ρακί και κρητικά ξεροτήγανα.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Σάμος, Νέα

samostimes.gr