officeart horizontal  

 

Βιβλίο

Όταν... Η δύναμη της μουσικής ακρόασης, μέσα από τη φαντασία των παιδιών

22 Σεπ, 2022 - 11:09
Όταν... Η δύναμη της μουσικής ακρόασης, μέσα από τη φαντασία των παιδιών

"Γίνομαι πειρατής δαμάζοντας με τη γαλέρα μου τα πιο τεράστια κύματα όταν..."

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τη βαρύτητα του ρόλου της μουσικής στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών. Η μουσική ακρόαση, ήδη από τη βρεφική ηλικία, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη νοητική, αλλά και τη φαντασιακή ανάπτυξη μας. Πράγματι, η αρμονική ακολουθία των μουσικών νοτών είναι σε θέση να παρασύρει όλους τους ακροατές σε νοερά ταξίδια και μαγευτικά μονοπάτια, και πόσο μάλλον τους μικρότερους από αυτούς.

"Ξαναγίνομαι μικρό παιδί στην αγκαλιά της μαμάς μου όταν..."

Την ίδια στιγμή, η μουσική διαδραματίζει καίριο ρόλο στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του κάθε ανθρώπου. Η μουσική ενθουσιάζει, εξοργίζει, συγκινεί, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Τραγούδια και συνθέσεις που ακούμε στην παιδική μας ηλικία μας συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή, σφυρηλατούν δεσμούς συντροφιάς, συμπάθειας, αίσθησεις του "ανήκειν", τροφοδοτούν την περιέργεια για την ανακάλυψη του Εαυτού, αλλά και του Άλλου.

"Όταν ακούω μουσική..."

Μουσικολόγος, ειδικευμένη πάνω στην μουσική εκπαίδευση και εκπαιδευτικός, η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου "Όταν..." Εύη Ανδριώτη μας προσκαλεί σε ένα αλησμόνητο ταξίδι στην παιδική ονειροφαντασία, έτσι όπως αυτή γονιμοποιείται από τη μαγεία της Μουσικής! Η πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου και οι προσεκτικά επιλεγμένες λεζάντες, με στόχο όχι να μακρηγορούν αλλά να σαγηνεύσουν, ωθούν τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, να ανακαλύψουν τη διάσταση της Μουσικής ως ζωής των πάντων, καθιστώντας το "Όταν..." ένα ανάγνωσμα το οποίο εντυπώνεται μεμιάς στη μνήμη όποιου ανοίξει το εξώφυλλό του!


Η συγγραφέας


Η Εύη Ανδριώτη γεννήθηκε το 1988 και ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεµένη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Μουσικολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο οποίο ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση σε Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα. Από το 2008 εργάζεται ως εκπαιδευτικός µουσικής στην πρωτοβάθµια ιδιωτική εκπαίδευση. Κατέχει διπλώµατα Αντίστιξης και Βυζαντινής µουσικής. Οι µουσικές στιγµές µε τα παιδιά της και τους µαθητές της, αποτελούν την κύρια πηγή της έµπνευσής της.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software