Εκδήλωση του ΦΟΣ για την πρόληψη του καρκίνου

0
0
0
s2smodern

Η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τρόπου αντιμετώπισης του καρκίνου του Θυρεοειδούς.

Με απλούς και κατανοητούς τρόπους, οι καλεσμένοι ειδικοί στον Θυρεοειδή, εξήγησαν στο κοινό που παρακολούθησε την Ιατρική Ημερίδα’’ Ο καρκίνος του Θυρεοειδούς’’ που διοργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου(Φ.Ο.Σ.) σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10 Ιουνίου)  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, και αφορούσε στους τρόπους διάγνωσης, τις νέες τεχνικές και τους τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου.

Από τον Ιουνίου του 2015 υπάρχει συνεργασία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με τον Φ.Ο.Σ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για διάφορες παθήσεις όπως προλόγισε ο πρόεδρος του Φ.Ο.Σ, κύριος Ν.Βαρούμας.

samostimes φιλοτεχνικος 1

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σάμου κ. Τρικαλινός , ενώ η κ. Θεοφίλη Γεροντίδου διάβασε χαιρετισμό του δημάρχου Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως ακολούθως:

1."Καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα και Υπερηχοτομογραφία " Μενέλαος Καλογερής - Ακτινοδιαγνώστης- Επιστημονικός Δ/ντής Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου.

2."Καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα - Επιδημιολογία " Όλγα Δεβετζάκη -Ενδοκρινολόγος- Δ/ντρια Ενδοκρινολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Π.Φαλήρου.

3."Η Χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα : Ενδείξεις και σύγχρονες τεχνικές". Εμμανουήλ Τσίγκος -Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων -Δ/ντής Κλινικής Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Ιατρικού Κέντρου Π.Φαλήρου.

4. Εισήγηση του Ενδοκρινολόγου από την Σάμο κ. Εμμανουήλ Βασιλείου.

e-genius.gr ...intelligent web software